• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mihajlović: Struja bez "kamate na kamatu"

Ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović rekla je danas u Nišu da će računi za struju za neki mesec drugačije izgledati i da iz duga za struju treba "ukloniti deo koji se tiče kamate na kamatu".

"Račun za struju danas ne izgleda dobro i građani ne znaju koliko su kilovata potrošili, niti koliko ih istinski košta kilovat-čas električne energije", rekla je Mihajlović novinarima, posle učešća na skupu potpisnika

Povelje gradonačelnika za sprovođenje energetskih akcionih planova u tom gradu.

Komentarišući reprogram dugova za struju privrede i domaćinstava, Mihajlović je rekla da se odluka Ustavnog suda iz prethodne godine mora poštovati i da kamata na kamatu nije moguća.

"Često se dešava da i kad otpišete kamatu za 2012. godinu, osnovni dug je toliko veliki a ispostavlja se da je to kamata na kamatu", kazala je ona i ponovila da se taj deo mora ukloniti.

Ono što još možda može da se uradi, to je da se poveća broj rata, navela je Mihajlović i podsetila da je na inicijativu Ministarstva energetike Upravni odbor EPS-a doneo odluku da produži rok otpisa kamate.

"Postoji tačan listing o tome šta je vaš osnovni dug i šta su kamate", napomenula je ministarka i dodala da su u EPS-u imali jako dobar softver za takve podatke.

Mihajlović je apelovala na privredu i građane da prihvate reprogram duga "ma kolika im bila rata", izražavajući bojazan da bi u suprotnom za mesec ili dva moglo da se govori o broju onih koji su isključeni sa elektro-mreže.

Ona je rekla da sistem socijalnih karata funkcioniše i da korisnici socijalne pomoći već ostvaruju popuste u pogledu gasa i električne energije.

"Ostali koji misle da mogu biti korisnici obraćaju se lokalnim socijalnim ustanovama koje procenjuju da li su ispunjeni uslovi da dobiju pomoć i to prosleđuju lokalnoj elektrodistribuciji", navela je MIhajlović.

(Tanjug, foto: Tanjug, Nikola Dimitrijević)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image