• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svetska banka finansira srpske puteve

Odbor izvršnih direktora Svetske banke odobrio je Srbiji zajam od 100 miliona dolara za unapređenje putne infrastrukture i bezbednosti na putevima.

Novac je namenjen za finansiranje periodičnog održavanja i obnavljanja puteva, unapređenje saobraćajne signalizacije i radove na obnovi objekata na putevima, kao i priključnim saobraćajnicama, za 35 do 40 deonica u dužini od ukupno 800 do 810 kilmetara.

Tim projektom će, dodaje se, biti obezbeđena signalizacija, mere za usporavanje saobraćaja i oprema za puteve na dodatnih 1.000 kilometara, čime će se, kako se ističe, povećati bezbednost na putevima u Srbiji.

Projekat je osmišljen i da podstakne reforme upravljanja održavanjem puteva, navodi se u saopštenju Svetske banke (www.worldbank.org).

Ističe se da će bolja putna mreža unaprediti konkurentnost Srbije i obezbediti stanovništvu lakši i bezbedniji pristup radnom mestu, tržištu i socijalnim uslugama.

Prva faza Program rehabilitacije putne mreže u Srbiji, koju podržavaju Svetska banka, Evropska investiciona banka i Evropska banka za obnovu i razvoj, pokriće oko 1.100 kilometara puteva.

(Beta Foto Ilustracija Guliver Getty Thinkstock)

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

otpor022

$100miliona dolara za 1100km puta, sto nas dovodi do cifre od $90909 dolara po kilometru puta!!!!! Bas me interesuje da li stvarno 1km puta kosta skoro $100hiljada da se odrzava ili ce 50% od ovih sredstava da zavrsi u necijem dzepu?

special image