• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evro stvarno ide ka 108? Sutra pada na 110,5

Dinar će sutra nastaviti četvorodnevni rast vrednosti prema evru, tako da će prema zajedničkoj valuti EU ojačati 0,1 odsto ili 15 para.

Zvanični srednji kurs Narodne banke Srbije biće u sredu 110,54 dinara za evro.

Srpska nacionalna valuta sutra će biti jača prema evru za 1,3 odsto nego na isti dan prošlog meseca ili 1,2 odsto više u odnosu na isti dan prošle godine.

Podsećamo da su nedavno, u vezi prognoze ekonomskih izgleda zemlje nakon parafiranja Briselskog sporazuma, analitičari Sosijete ženeral banke procenili da evro u Srbiji ide ka vrednosti 108 za dinar.

Centralna banka je danas na Međubankarskom deviznom tržištu kupila 50 miliona evra, kako bi sprečila preveliku dnevnu oscilaciju kursa.

Dinar će sutra prema evru biti jači za 2,9 odsto nego na početku ove godine, a za 1,3 procenat nego pre mesec dana.

Dinar je ove godine bio najslabiji 12. marta kada je evro koštao 112,3698 dinara.

I indikativni kurs dinara prema dolaru jača četvrti dan uzastopno i danas je porastao 0,4 odsto i vredi 84,4610.

Dinar danas u odnosu na američku valutu vredi 3,5 odsto više nego pre mesec dana, a identičnu vrednost ima u poređenju sa istim datumom prošle godine.

Centralna banka je ove godine, uključujući današnju intervenciju, na Međubankarskom deviznom tržištu kupila ukupno 80 miliona evra da bi ublažila kolebanje kursa.

(MONDO/agencije, grafik: MONDO)

Tagovi

Komentari 15

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

nidza

Pa da,pred svaki 1vi kad trebaju plate da budu evro padne i nama plate manje koji primamo u evrima a ima nas mnogo,i tako svaki mesec,a 10og ce opet biti 112.

kv

stigla lova od prodaje kosova,uzivajte malo.i nemojte da brinete mnogo,kada nestane love,prodace sandzak i telekom i opet ce guvernerka da bude strucnjak,ha,ha.samo,vi sto ste glasali za njih,setite se,sta su pricali dok su sedeli na stiroporu.

Gigs

Obicnom postenom svetu tj vecini od preko devedeset odsto ljudi koji jedva imaju da se prehrane ne znace nista ove berzanske spekulacije. Na tim namestenim razlikama od 1 do 10 dinara zaradjuje samo uska grupica muljatora.

special image