• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinar Uskrs "praznuje"na 110,54 za evro

Tokom Uskršnjih praznika primenjivaće se zvanična kursna lista NBS od utorka, 30. aprila, a 7. maja dinar malo pada na 110,71 za evro.

Dinar će u utorak, 7. maja, prekinuti četvorodnevnu tendenciju uspona prema evru i oslabiti za 0,1 odsto (16 para), tako da će zvanični srednji kurs biti 110,7065 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Srpska nacionalna valuta biće jača prema evru za 0,9 odsto nego na isti dan prošlog meseca ili jedan odsto više u odnosu na isti dan prošle godine.

Ukoliko se nastavi tendencija jačanja dinara sa kraja aprila, u maju bi mogli da imamo najveći prosečan mesečni kurs srpske valute prema evru u poslednjih petnaest meseci.

Prema prosečnim vrednostima po mesecima u tom periodu za 1.000 dinara mogli smo da, prema srednjem kursu NBS, "kupimo" između 8,48 evra u avgustu i gotovo 9 evra u aprilu. U maju bi ta vrednost, ako je verovati svetskim finansijskim analitičarima, mogla da bude i preko devedeset evra za 10.000 dinara.

Tokom uskršnjih praznika, inače, primenjivaće se zvanična kursna lista NBS od petka, 30. aprila.

Prema njoj je srednja vrednost evra 110,5426 dinara, a od utorka, 7. maja, na sanzi je nova kursa lista prema kojoj je srednja vrednost evra 110,7065 dinara za evro.

(MONDO/Tanjug, grafik: MONDO)

Tagovi

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Brat

A oni sto nemaju evre da promene?bravo za nbs.skoro celom narodu odgovara sto nizi evro a i javnim preduzecima pa cene goriva koje pada od novembra a za vas sto samo menjate evre bas me briga

Igor

Gledam danas pola Beograda nije primilo platu ljudi stoje ispred automata da podignu neke para a iz banke im kazu da neradi automat i da vecina banaka nece raditi do 7 maja a ovi spustili evro pred praznike da mogu od naroda koji menja evre da uzmu sto vise evrica za manje dinara a za plate cekajte narode sad ce za koji dan !!! Svaka cast nema sta da se doda za ovakav potez !!! Srecan vam praznik rada

special image