• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Provozajte se" mostom Zemun-Borča

Kinezi udarnički grade most preko Dunava koji će spojiti Zemun i Borču, a dok most ne bude završen krajem 2014, vi se ipak provozajte preko njega da vidite kako će to izgledati.

Radovi na mostu Zemun - Borča počeli su krajem oktobra 2011. godine, a kako je najavljeno, trebalo bi da budu završeni do kraja 2014. godine.

Studio Goblen (Goblenstudio.rs) napravio je 3D animaciju mosta i pristupnica gde je jasno prikazan izgled ovih saobraćajnica.

3D animacija mosta - preko Dunava, Zemun – Borča by goblenstudio.rs from alexdja on Vimeo.



Most i pristupne saobraćajnice u dužini od 21,5 kilometara grade kineska kompanija Putevi i Mostovi (CRBC) sa domaćim firmama, dok su domaće snage započele i izgradnju pristupne saobraćajnice od mosta do Zrenjaninskog puta.

Investicija je vredna 170 miliona evra - 85 odsto kreditira kineska Eksim banka, a 15 odsto sredstava obezbeđuju država Srbija i Grad Beograd.

Ukupna vrednost mosta sa pristupnim saobracjanicama je 260 milona dolara, a više od polovine tih sredstava pripašće domaćim firmama.

U okviru tog projekta biće izgrađene pristupne saobraćajnice od Novosadskog puta do ulice Cara Dušana, kao i od Batajničkog i Zrenjaninskog puta do Pančevačkog mosta.

Most Zemun-Borča biće deo obilaznice oko Beograda i treba da poveže Zrenjaninski i Pančevački put, čime će se ostvariti i bolja saobraćajna veza za više od pola miliona stanovnika opština Zemun, Palilula i Novi Beograd.

(MONDO/Ilustracija: Goblen studio)

Komentari 7

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Babovic drvo godine

E to nam treba,takav most.Mislim da je Most na Adi promasaj,ako ne racunamo izgled.

pera

sve super izgleda.samo kako omanuse na tabli za zenjanin :)to je neko novo mesto u srbiji?

Borča 2

Most je preko potreban. Radi se punom parom a pristupne saobraćajnice ako se ne urade u roku i kako treba? Nadam se da će ovog puta biti odgovorni.

special image