• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đilas pita Dinkića i Vladu Srbije

Predsednik DS Dragan Đilas upitao je danas ministra finansija i privrede Mlađana Dinkića i Vladu Srbije da li je moguće da im se ekonomska politika svodi na projekciju da će se zbog ušteda od 47 evra po preduzeću pokrenuti srpska privreda.

Đilas je u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima ukazao da zvanične najave Ministarstva finansija da će izmenama poreskih zakona privreda Srbije biti rasterećena za 1,7 milijardi dinara godišnje praktično znače da će prosečna firma u Srbiji uštedeti 47 evra godišnje.

Đilas postavlja i pitanje da li je to odgovor Vlade Srbije na rekordnu zaduženost i nezaposlenost sa kojom se država i građani Srbije suočavaju.

"Da li je ušteda od 47 evra godišnje razlog zbog koga treba praktično uništiti budžete opština i gradova koji neće biti u mogućnosti da sprovode planirane projekte i biće prinuđeni da povećavaju cene obdaništa i ukidaju socijalnu pomoć za stotine hiljada ljudi koji od nje žive", upitao je Đilas ministra Dinkića i Vladu Srbije.

(Tanjug/Foto: Petar Stojanović, MONDO)

Komentari 10

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nikola

Gospodine gradonačelniče, Dinkića uopšte ne zanimaju opštine i gradove po Srbiji, a što se tiče Beograda, kako ste vi jedini u Bg koji razmišlja o obdaništima i koji vodi socijalnu politiku, ovo je samo još jedan perfidan način kako da, nakon početka sprovođenja ovih izmena u zakonu, ponovo za sve što se bude dešavalo optuže vas.

Bogdanka

U celoj ovoj priči je ogroman problem što ja i dalje ne vidim strategiju, sve se nešto rešava na juriš. A kad Đilas traži da se usaglase po pitanju toga šta jeste najbitnije za ovu zemlju i kojim ćemo dalje pravcem, onda drvlje i kamenje...

Statističar

A ovo razbacivanje ciframa je isto kao i ona izmišljena anketa o popularnosti političara...

special image