• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvoren Sajam tehnike i tehničkih dostignuća

Na Međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća, koji je otvoren danas u u Beogradu, učestvuje više od 600 izlagača iz 22 zemlje.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Žarko Obradović kazao je prilikom otvaranja sajma da Srbija, iako mala zemlja, raspolaže velikim naučnim potencijalom.

"Respektabilan potencijal, veliki broj istraživača, projekata, akreditovanih instituta i ustanova je u skladu sa strategijom Ministarstva o razvoju nauke za period 2011-2015", dodao je Obradović.

On je podsetio da je Beogradski univerzitet među 500 najboljih u svetu od 22.000 na Šangajskoj listi, a da je Srbija na 48. mestu u istraživanjima na osnovu globalnog rangiranja 226 zemlje.

"Potrebno je unaprediti opštu svest o višestrukoj koristi od inovativnih tehnologija i ohrabriti investitore da ulažu u razvoj inovacija u Srbiji", istakao je Obradović.

Na sajmu su izožene savremene tehnologije iz oblasti automatizacije, roboti, bežične komunikacije, elektronika, elektroenergetika, rasveta, procesna tehnika, ali i energetske efikasnosti, primene u IT
industriji.

Na 57. Sajmu tehnike, izloženo je više od 200 noviteta, od kojih je 77 tehnoloških novosti naučnih organizacija i institucija pod okriljem Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije,
kao i 124 noviteta ostalih izlagača.


Kako su najavili organizatori, manifestacija će imati i prateći program, brojna predavanja koja će predstaviti najnovija rešenja, izložbe, kao i dodela nagrada za najbolja tehnička dostignuća.

Radno vreme sajma je od 10 do 18 časova, cena ulaznice 400 dinara, za grupne posete 250, dok je za grupne posete učenika i studenata stručnih škola ulaz besplatan.

Cena parkinga je 100 dinara na sat.


Sajam će biti otvoren do 17. maja.

(Beta, foto: Sava Radovanović, Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image