• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mihajlović: Đilas da položi račune za Beograd

Ministarka energetike i razvoja pozvala je danas gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa da dostavi dokumentaciju o ukupnom dugu grada.

Đilas je ranije danas, u pisanoj izjavi medijima, naveo kako je tvrdnja ministarke Zorane Mihajlović u sinoćnjoj emisiji na TV B92 "Utisak nedelje" - da je on zadužio grad Beograd za 900 miliona evra - "obmanjivanje javnosti. Đilas tvrdi da je Beograd trenutno zadužen za 400 miliona evra.

Ministarka Mihajlović je iz Stare Pazove danas poručila da "podaci govore da je dug Beograda svakako mnogo viši od 400 milona evra".

Ona je pritom rekla da Dragan Đilas, kao gradonačelnik, nikada nije dao građanima Srbije i Beograda sve podatke o tome koliko košta jedan most sa pristupnim saobraćajnicama, kao i mnoge druge investicije.

Mihajlović je nakon današnje izjave Đilasa o dugovima grada Begrada rekla kako joj je “to 'šibicarenje' sa brojkama već poznato, jer je to isto pokazao i Đelić, kome je 300 hiljada i 30 hiljada nezaposlenih isto”.

Poslanik DS u Narodnoj skupštini Božidar Đelić je sinoć takođe bio gost u Utisku nedelje. Najpre je govorio o 300.000 nezaposlenih za koje je odgovorna nova Vlada, a ksnije se izvinio da je reč o 30.000 ljudi bez posla.

"Suština je da je Beograd zadužen grad i da svi mi, kao i građani Beograda, treba da se izborimo sa tako velikim dugovima”, rekla je Mihajlović.

Šef odborničke grupe SNS-a u Skupštini grada Beograda Aleksandar Jovičić izjavio da je grad zadužen za 450 miliona evra, dok dug javnih preduzeća čiji je osnivač grad Beograd iznosi isto toliko, zbog čega bi gradonačelnik trebalo da podnese ostavku.

"Ono što Dragan Đilas radi nije u redu što se tiče građana Beograda, jer je, na primer JKP 'Gradska čistoća' iz svog budžeta odvojila je 700 miliona dinara kako bi se kupila zgrada Ineksa za potrebe gradske uprave i odbornici SNS-a postavljaju pitanje zašto se tako bahato troši i rasipa novac građana Beograda", kazao je Jovicić.

"Pod pritiskom Đilasa i njegove bahate politike sva javna preduzeća su dovedena na rub egzistencijalnih prihoda i svakog meseca uzimaju kredite kako bi isplatili plate, a sa druge strane Đilas lukavo želi da zaduži građane Beograda tako što sve kredite uzima na grejs period od dve godine, što znači da ćemo u 2014. i 2015. godini jedva zatvoriti finansijski račun grada Beograda", poručio je Jovičić.

Kako je kazao, to što gradonačelnik Đilas "optužuje određene ljude da ne govore istinu je sramotno za čoveka koji vodi ovoliki grad".

(MONDO, foto: BETAPHOTO/Predrag Mitić/DS)

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Srdjan

A onaj racun za APEX i BUS PLJUS je negde zaturio

Nenad

Gospodo radikali već ste godinu dana na vlasti a sem kleveta nista ne radite.

Hana12

A kome cete vi gospodjo ministarka da objasnite troskove Vlade,vase obmane u vezi struje,najlakse je samo napadati druge a narod hoce rezultate jer ipak ste dobili poverenje od istih

special image