• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

“Izmene Zakona o radu do kraja godine”

Jovan Krkobabić najavio je danas u razgovoru sa misijom MMF-a da će do kraja godine biti usvojene izmene Zakona o radu, a pre toga i Zakon o štrajku.

Na sastanku je ocenjeno da se i Srbija suočava s izazovima drugih ekonomija sveta - od nezaposlenosti do rastućih obaveza u rešavanju socijalnih problema i davanja i da je neophodno da se sve obaveze prema državi na vreme i bez izuzetka izmiruju, saopštio je Krkobabićev kabinet.

"Uštede u budžetu preko sektora za socijalnu politiku nisu moguće jer se sve kategorije građana iz te oblasti nalaze na donjoj granici izdržljivosti", istakao je Krkobabić koji je potpredsednik Vlade Srbije i ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike Srbije.

On je u razgovoru sa delegacijom MMF-a, koju predvodi Zuzana Murgasova, dodao da "mnogi matematički modeli uštede, mahom kreiraju stvarnost koja je daleko od realnog života".

Razgovori sa predstavcima MMF-a biće nastavljeni, kako je saopšteno, na nivou ekspertskih timova.

Zaključeno je da je neophodno da se sve obaveze prema državi, od poreza do doprinosa na vreme i bez izuzetka izmiruju.

"Tražiti uštede preko sektora za socijalnu politiku apsolutno je nemoguće ostvariti jer se sve kategorije građana, iz te oblasti, nalaze na donjoj granici izdržljivosti", istakao je Krkobabić.

Ombudsman Saša Janković zatražio je ranije od skupštinskog Odbora za rad i socijalna pitanja podršku da se izmeni Zakon o radu u korist zaposlenih a ne poslodavaca kojima "država gleda kroz prste".

Delegacija MMF-a počela je 8. maja razgovore s predstavnicima Srbije o tekućim ekonomskim i monetarnim kretanjima u okviru konsultacija koje su statutarna obaveza svih država članica te finansijske institucije.

Planirano je da misija MMF-a u Srbiji boravi do 21. maja.

(agencije/MONDO, foto: Nenad Petrović, Beta)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image