• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Srbiji bez posla 1.050.000 građana

Predsednica ASNS Ranka Savić rekla je danas u Čačku da položaj radnika u Srbiji nikada nije bio gori u novijoj istoriji.

Predsednica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata je rekla novinarima da je po zvaničnim podacima Nacionalne službe za zapošljavanje, nezaposleno 765.000 ljudi, ali ASNS ima precizne podatke i o nezaposlenima koji nisu prijavljeni toj službi ili povremeno rade "na crno".

Prema tim brojkama, nezaposleno je 1.050.000 građana Srbije a stopa nezaposlenosti u Srbiji do kraja godine iznosiće 30 odsto.

"Od početka ove godine u Srbiji je bez posla ostalo oko 30.000 ljudi, a očekuje se da će od 63.000 radnika, koliko je u preduzećima koja su u procesu restrukturanja, polovina ostati bez posla jer će 50 odsto tih preduzeća otići u stečaj", rekla je Savić.

Dodala je da će ove godine ekonomska situacija biti teža nego lane.

Savić koja je i poslanik u Skupštini Srbije, rekla je da će se do kraja maja održati vanredna skupštinska sednica sa samo jednom tačkom dnevnog reda: ekonomski i socijalni položaj radnika, odnosno građana Srbije.

"Položaj radnika u Srbiji nikada nije bio teži jer je ogroman broj nezaposlenih, jer se ne poštuje Zakaon o radu, ni kolektivni ugovori, nema garancija za će oni koji rade da će primiti platu, ne uplaćuju se socijalni i penzioni doprinosi", nabrojala je Savić.

Ona je danas razgovarala s predstavnicima čačanskih sindikata i rukovodstvom Grada o lokalnoj ekonomskoj situaciji.

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Tesla

Zasejte i berite, prodajte i od toga zivite, koliko samo zove treba da se nabere a ostace neobrane.. tako je i sa mnogim drugim poljoprivrednim dobrima, Srbiju moze spasti samo selo i hrane koju imamo na dohvat ruke

boro

Dali ima neko od uticajnih i odgovornih organa i funkcionera(ako takvih danas vise ima)kako bih doneli neki zakon i odgovornost u privatnim firmama da se definise prekovremeni rad a ne da se svi oni iživljavaju na radnicima kako im se prohte i ne plaćaju duzi ostanak posle određenog radnog vremena,Svi mi od novca zivimo,kako privatnik zaradjuje na vremenu i uradjenom poslu bez naknade radniku,i radnici bi tako voleli zaraditi koji vise dinar prekovremeno i bilo bi vise rada ,volje i koristi za sve.Niko neće djaba da radi

Milos

Fantasticno, koracamo velikim stopama ka EU, bas ovakvi smo im potrebni

special image