Mercedes Benz Srbija i Crna Gora, kompanija koja je godinama predstavljala jednu od vodećih u automobilskoj industriji na ovim prostorima, zbog ekonomske krize odlazi iz Srbije, saznaje taj portal.

Mercedesov servis, objekte i radnike kupiće firma iz Švajcarske “Emily Frey”. Ova firma iz Berna kupila je za sada čitav “Servis Mercedesa” i krenula s renoviranjem prostorija, ali i smanjenjem broja zaposlenih. Zvanično bi s radom trebalo da počne u junu ili julu mesecu ove godine.

Građani Srbije će tako automobile ovog svetskog proizvođača morati da kupuju preko dilera iz takozvane “druge ruke” zbog čega će njihovi proizvodi poskupeti.

“Mercedes – Benz Srbija i Crna Gora” osnovan je 3. decembra 1996. i u većinskom je vlasništvu kompanije “Daimler AG” sa sedištem u Štutgartu. U pitanju je jedna od najuspešnijih firmi na svetu koja predstavlja poznate marke putničkog programa Mercedes-Benz, Smart i Maybach, kao i brendove iz programa komercijalnih vozila Mercedes-Benz, Freightliner, Sterling, Western Star i Setra.

(MONDO, foto: MONDO, Goran Sivački)