• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Polovina nezaposlenih u Srbiji - mladi

Gotovo 50 odsto nezaposlenih u Srbiji čine mladi, što je tri puta više od proseka u zemljama Evropske unije, rekao je direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Radovan Ristanović

Gotovo 50 odsto nezaposlenih u Srbiji čine mladi, što je tri puta više od proseka u zemljama Evropske unije, rekao je direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Radovan Ristanović.

On je na sajmu zapošljavanja "Karijer dejs" podsetio da zaposlenost mladih u Srbiji iznosi 18,7 odsto, dok je u EU ta stopa oko 40 procenata.

Sajam zapošljavanja "Karijer dejs" u Geneks impuls holu u Beogradu organizovala je studentska neprofitna organizacija "Ajsek" u saradnji s Nacionalnom službom za zapošljavanje. To je 13. po redu Karijer dejs sajam zapošljavanja u Srbiji.

Sajam je okupio preko 60 kompanija i na njemu su se uglavnom tražili ekonomisti, pravnici, stručnjaci za računare, komercijalisti, ali bilo je i kompanija koje prikupljaju biografije za sva radna mesta kako bi upotpunili svoju bazu podataka posle koje će, kako je novinarima rečeno, uslediti i pojedinačni pozivi za razgovore s poslodavcima.

Na ovaj način svi sugrađani, a posebno mladi bez radnog iskustva, imaće priliku da se informišu kako o mogućnostima zapošljavanja, tako i o uslovima rada i mogućnostima napredovanja i edukacije najpre u vodećim bankama u Srbiji.

Stručnjaci iz Volksbanke će na sajmu davati korisne savete mladima bez radnog iskustva u vezi sa stupanjem u bankarski posao, kao i savete o gradjenju uspešne karijere. Radionica na temu "Proces zapošljavanja u Volksbank a.d." biće organizovana u toku trajanja sajma.

Vodeći finansijski savetnik "KPMG" koji uvodi svetske standarde u oblasti računovodstva, revizije i poslovnog savetovanja zaposliće ove godine 30 diplomaca, rečeno je novinarima.
Na Sajmu zapošljavanja učestvovali su, izmedju ostalih, kompanije DHL, osiguravajuća kuća Delta djenerali, Dilojt, Holcim, Hemofarm, Telekom Srbija i Delta holding.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image