• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija ostala zemlja poljoprivrede

Ministarka regionalnog razvoja I lokalne samouprave Verica Kalanović izjavila na otvaranju jubilarnog 80. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu da 80 godina sajma govori o povezanosti poljprivrede i Vojvodine, ali i o tome da je Srbija bila i ostala poljoprivredna zemlja.

Ministarka je istakla da se poljprivreda mora pažljivo pratiti, podržvati i usmeravati u kontinuitetu.

"Mi nemamo vremena za gubljenje i moramo da radimo brzo, kako bismo uhvatili korak sa razvijenijim poljoprivrednim zemljama", naglasila je ministarka, a prenosi se u saopštenju njenog kabineta.

Verica Kalanović se u Novom Sadu sastala i sa delegacijom Belorusije koju predvodi zamenik premijera Pjotr Prokopovič i razgovarala o unapređenju ekonomske saradnje.

Na sastanku je posebno bilo reči o radu i predstojećim aktivnostima Mešovite međuvladine srpsko-beloruske komisije za trogivino-ekonomsku saradnju, čiji su kopredsednici ministarka Kalanović i ministar trgovine Belorusije Valentin Čekanov, koji je takođe prisustvovao sastanku.

Ministarka je, ocenjujući rad ove Komisije kazala da su načinjeni određeni pomaci u ekonomskoj saradnji dveju zemalja koji se ogledaju u povećanju robne razmene na 38 odsto i osnivanju zajedničkih preduzeća.

Ona je ocenila da prostora za proširenje saradnje još ima i da će zato zadatak Komisije u narednom periodu biti povećanje robne razmene, ali i viši oblici ekonomske saradnje.

"Već danas govorimo o strateškom partnerstu beloruskog Agrokora I Prve petoletke i zauzimanju većeg prostora u oblasti hidraulike I pneumatike, ali i širenju plasmana na uniju Belorusije, Rusije I Kazahstana", rekla je ministarka.

Ona je ukazala na mogućnost završavanja zajedničkih poslova gasifikacije Srbije kroz projekat Južnog toka, zatim na mogućnost osnivanja zajedničkih preduzeća u oblasti građevine i nastup na trećim tržištima.

Ministar trgovine i kopredsednik Mešovite međuvladine srpsko-beloruske komisije za trogivino-ekonomsku saradnju Belorusije Valentin Čekanov, složio se da je ekonomska saradnja dveju zemalja dobra, ali da ima prostora za njeno unapređenje, dodaje se u saopštenju.

(Beta, foto: Tanjug, Jaroslav Pap)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image