• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samsung za ulaganja u srpsko obrazovanje

Premijer Ivica Dačić danas je na sastanku sa delegacijom kompanije "Samsung elektroniks" za Evropu istakao da Vlada Srbije podržava ulaganja velikih kompanija koje će pomoći privredni oporavak i unaprediti obrazovni sistem u Srbiji.

Dačić i članovi delegacije "Samsung elektroniksa" ocenili su da postoje dobri uslovi za stratešku saradnju i dugoročno prisustvo ove kompanije u Srbiji.

Kompanija "Samsung elektroniks" je zainteresovana za unapređenje saradnje i ulaganja u razvoj tehnološke infrastrukture i primenu informacione tehnologije u obrazovnom sistemu, navodi se u saopštenju.

Delegacija te komanije je razgovarala i sa ministrom rada, zapošljavanja i socijalne politike Jovanom Krkobabićemi ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Žarkom Obradovićem.

Tokom sastanka sa ministrom rada, zapošljavanja i socijalne politike Jovanom Krkobabićem, predstavnici kompanije Samsung su izrazili su spremnost da u Srbiji otvore prostor za specifične vidove saradnje, kako u domenu obrazovanja, tako i u projektima koji bi podstakli dodatno zapošljavnje kroz dokvalifikaciju i prekvalifikaciju nezaposlenih.

Krkobabić je tom prilikom istakao da je Ministarstvo spremno da u punom kapacitetu pomogne i učestvuje u svim projektima koji otvaraju perspektivu trajnog zapošljavanja.

On je kazao da je predloženi projekat izazov i za samu Srbiju, jer nam se pruža šansu da još jednom dokažemo da smo zemlja u kojoj može i ume da se radi po najvišim evropskim i svetskim standardima, navodi se u saopštenju Kabineta.

(agencije/MONDO, foto: Tanjug, Zoran Žestić)

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mikus

Samsung elektronics je prava i velika kompanija sa dobrom organizacijom, i bas mi je drago sto zele da investiraju u Srbiju.

special image