• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo su šampioni Poljoprivrednog sajma

Na 80. međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu dodeljeno je ukupno 38 velikih šampionskih pehara.

Jedan od najvažnijih segmenata Poljoprivrednog sajma u Novom Sadu je ocenjivanje kvaliteta proizvoda iz oblasti poljoprivrede i dodeljivanje prestižne nagrade šampiona kvaliteta Novosadskog sajma.

Na 80. međunarodnom poljoprivrednom sajmu dodeljeno je ukupno 38 velikih šampionskih pehara od čega 23 za kvalitet proizvoda, 14 u kategoriji "Najbolji u agrobiznisu" i jedan koji je uručen zemlji partneru - Hrvatskoj.

Titulu apsolutnog šampiona i Veliki šampionski pehar za ovu godinu dobili su Ivan Miljković iz Šapine, za izložene kolekcije ovaca, ovna i priplodnog podmlatka "virtemberg" rase, Milorad Čuletić iz Obrovca - za izložene kolekcije ovaca, ovna i priplodnog podmlatka rase "il-de-frans".

Tom titulom se okitio i Zoran Turaković iz Konjičkog kluba "Konverzano" iz Surduka, za grlo lipicanske rase "27 Maestozo Trompeta", kao i Jelena Beuković iz Žarkovca za izložene neraste, rasa "veliki jorkšir", "nemački landras", "durok" i "pietren", nazimice rase "veliki jorksir" i krmaču s prasadima, dok je u oblasti govedarstva Veliki šampionski pehar i titulu apsolutnog šampiona osvojila Farma ADPD "Maglić" iz Maglića.

Veliki šampionski pehar za vrhunski kvalitet i širok asortiman meda, preparata na bazi meda i drugih pčelinjih proizvoda, pčelarske opreme i pribora dobila je firma "Timomed" iz Knjaževca, a za vrhunski kvalitet meda i dijetetskih proizvoda u zanatskoj proizvodnji Pčelarska farma "Jović Tomislav i Milena" iz Užica.

Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad osvojio je Veliki šampionski pehar za širok asortiman i izuzetan kvalitet semenskog materijala žita, industrijskog i krmnog bilja, a Fabrika sokova "Pirela" iz Danilovgrada, Crna Gora, je nagrađena za proizvodnju vrhunsko kvalitetnih voćnih sokova, nektara i sirupa, te za visok kvalitet osvežavajućih bezalkoholnih pića.

AD BB "Minakva", Novi Sad dobila je Veliki šampionski pehar za visok kvalitet mineralnih voda i osvežavajućih bezalkoholnih pića, a PIK "Bečej" AD u stečaju, Radna jedinica "Flora", Bečej za vrhunski kvalitet i širok asortiman proizvoda, dok je Udruženje proizvođača rakije "Srpska rakija", Beograd nagrađeno za visok kvalitet i širok asortiman ocenjenih voćnih rakija.

"ALMA Mons" - Fruškogorski klaster vinara i vinogradara iz Novog Sada najveće priznanje Novosadskog sajma dobio je za organizovani nastup i najviši kvalitet ocenjenih belih i crvenih vina, dok je Fabrika maziva FAM AD, Kruševac nagrađena za vrhunski kvalitet i asortiman motornih i hidrauličnih ulja.

Veliki šampionski pehar "Kikindski mlin" AD, Kikinda dobio je za visok kvalitet mlinskih i testeničarskih proizvoda, Kompanija za proizvodnju mesa "AGROŽIV" AD, Žitište za izvanredan kvalitet živinskog mesa, a "EGG Trade" DOO, Subotica je nagrađeno za visok kvalitet konzumnih jaja i za stalnost kvaliteta.

"Sunoko" DOO, Novi Sad dobio je Veliki šampionski pehar za visok kvalitet šećera, "Dijamant" AD se tom nagradom okitio za proizvodnju ulja, masti i margarina, Zrenjanin, a "Mlekarna Celeia" DOO, Petrovče, Slovenija, za vrhunski kvalitet proizvoda od mleka, dok je FSH "Komponenta" iz Ćuprije nagrađen je za vrhunski kvalitet i inovacije u asortimanu proizvoda.

Priznanja Novosadskog sajma "Najbolji u agrobiznisu"i ove godine uručena su pojedincima, naučnim institucijama udruženjima privrednika i privrednicima koji su svoje znanje i iskustvo stavili u službu razvoja poljoprivrede.

Ovogodišnji laureati su Institut za ekonomiku poljoprivrede, Beograd - za 60 godina neprekidnog izlaženja časopisa "Ekonomika poljoprivrede" međunarodnog značaja i uspešnog promovisanja agroekonomske misli u Srbiji i svetu, Jaroslav Stupavski iz MK Grupe koji je najbolji menadžer u agrobiznisu.

To priznanje pripalo je i "Bonidaagraru" DOO, Ruski Krstur, ITN Beograd, "Zlatiborac" DOO, Beograd, kao najbolji, "MK" Grupa Beograd, "Eliksir Zorka - Mineralna đubriva" DOO, abac, Poljoprivredni fakultet Departman za sto arstvo, Novi Sad, Naučni institut za prehrambene tehnologije Novi Sad, "Mirotin Ebergo" DOO Vrbas, "Promont grupa", Novi Sad, Poljoprivredni fakultet - Departman za voćarstvo, vinogradarstvo, hortikulturu i pejzažnu arhitekturu Novi Sad, "Agrita" iz Sutjeske i Fakultet tehničkih nauka Novi Sad.

(Tanjug/Foto: Jaroslav Pap, Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image