• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Berite zovu i zaradite!

Uprkos zaradi od oko 1.500 dinara dnevno, nema dovoljno berača cveta zove u takovsko-rudničkom kraju, te će velike količine tog lekovitog cveta ostati neubrane.

Bratislav Joksić iz gružanskog sela Donja Vrbava, izjavio je za agenciju Beta da berač lako moze da sakupi 20 kilograma tog cveta čija je cena 60 dinara po kilogramu, a kaže da on ubere i znatno više.

"Ovo je retka prilika da se zaradi, bez ikakvog ulaganja jer otkupljivači nude dobru cenu, a posao je lagan. Čudim se da mnogi nezaposleni u gradu neće da dođu da beru", rekao je Jokšić.

To što će velike količine tog lekovitog cveta ostati neubrane, "velika je šteta za porodični budžet, za hemijsku i farmakološku industriju", rekao je on.

Berači su uglavnom stariji meštani iz sela, a otkupljivači su prilagodili radno vreme i dežuraju do 20 časova, da bi preuzeli sve ponuđene količine, koje odmah plaćaju.

(Beta/Ilustracija: guliver/Getty Iamges/Thinkstock)

Tagovi

Komentari 15

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dete alkos

Da berem cvece ha ha ha lepse je u hladovini cirkat pivo a lovu cu uzet od matorih imaju platu pa nek placaju kad su hteli decu

Slusam metal

Ma kakva zova? Da se przim na suncu da me ujedaju pcele za sicu. Odem jednom nedeljno da obidjem baku deku strica tetku i zaradim 5 do 6 hiljada taman za vikend da ja i devojke cirkamo

milos

jak posao nema sta, a ljudi ce se jos i biju ko ce pre... ima i partoni da se skupljaju ko hoce

special image