• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBS milijardu dinara sebi, tri državi

Savet guvernera centralne banke odlučio je da iz dobiti NBS od 4,24 milijarde dinara 2,97 milijardi rasporedi u korist budžeta Srbije.

Uprkos visokim intervencijama na međubankarskom deviznom tržištu u prvom polugodištu prošle godine, koje su uz devizne rezerve smanjile i prihode od njihovog plasmana, NBS je 2012, "zahvaljujući monetarnoj politici koju je vodila u drugom delu godine" (misli se od kada je guverner postala Jorgovanka Tabaković), ostvarila dobit u iznosu od 4,24 milijarde dinara, navodi se u saopštenju NBS.

Ta dobit je, precizira se dalje, raspoređena u korist budžeta Republike Srbije u iznosu od 2,97 milijardi dinara, dok je u posebne rezerve i osnovni kapital NBS usmereno 1,27 milijardi dinara.

NBS će, uz izveštaj ovlašćenog revizora, dostaviti finansijske izveštaje za 2012. godinu i Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Izveštaji NBS za 2012. prikazuju tačno i objektivno finansijsko stanje centralne banke na dan 31. decembra 2012, kao i rezultate poslovanja i tokove gotovine, i sačinjeni su u skladu sa Međunarodnim standardima finansijskog izveštavanja, konstatovao je u svom izveštaju ovlašćeni revizor, dodaje se u saopštenju Narodne banke Srbije.

(Tanjug, foto; MONDO/Petar Stojanović)

Tagovi

nbs

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image