• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Fijatu svi srećni i zadovoljni,tvrdi uprava

Iz uprave kragujevačkog Fijata demantuju da su im radnici nezadovoljni i da imaju male plate a u vezi sa namerno izgrebanim vozilima "ispituju okolnosti". FAS "osuđuje medije" zbog prenošenja informacije o nezadovoljstvu radnika.

Kompanija Fijat Automobili Srbije (FAS) saopštila je danas, povodom pisanja medija da su radnici te kompanije namerno oštetili izvestan broj vozila, da ta "epizoda predstavlja izolovan slučaj" i da je u toku ispitivanje okolnosti koje su dovele do te situacije.

"FAS u potpunosti odbacuje i osuđuje objave i izjave za medije koje prenose netačne informacije o nezadovoljstvu radnika uslovima rada i platom, ili o postojanju loših odnosa među zaposlenima u fabrici zbog kulturoloških razlika ili drugih motiva. Kompanija naročito odbacuje optužbe u vezi sa neprimerenim ponašanjem jednog od naših menadžera prema nekim radnicima u montaži", navodi se u saopštenju FAS.

U saopštenju se naglašava da je FAS međunarodna kompanija koja posluje i garantuje uslove rada u skladu sa najvišim standardima, a koji poštuju zakon i zaposlene i garantuju njihovu integraciju i dobrobit.

"Osim toga, unutrašnji odnosi između srpskog i italijanskog menadžmenta su oduvek bili dobri, kao i veze sa gradskim zvaničnicima, predstavnicima Vlade i lokalnim sindikatom. Kompanija sarađuje sa nadležnim organima u istrazi", zaključuje se u saopštenju.

Gotovo svi mediji u Srbiji objavili su juče da su nezadovoljni radnici na novim automobilima "500 L" ispisali nepristojne poruke šefu smene i vlasnicima fabrike, navodeći da su razlozi, između ostalog, male plate, nedozvoljavanje da koriste pauzu za pušenje, kao i lični sukob sa šefom smene.

Te "izmišljotine" medija koji su citirali radnike koji proizvod svetskog kvaliteta prave za četvrtinu plate italijanskih kolega je, međutim, su za medije potvrdili predsednik Sindikata FAS Zoran Mihajlović i predsednik Samostalnog sindikata u fabrici Zoran Marković.

Do prosečne plate od 306 evra radnici iz "Fijatove srećne porodice" stigli su prošlog novembra, posle pretnje štrajkom zbog niskih plata i desetočasovne radne smene.

(MONDO/agencije, foto: pritscreen)

Tagovi

Komentari 10

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

blud

Meni ekonomija definitivno nije jasna. Doveli smo taj FIAT, dali smo po radniku subvenciju od 5, 10 ili 20 hiljada evra, nisam siguran. Pored toga, FIAT je oslobodjen i nekih poreza... I onda krene posao, zaposli se 2000 radnika, FIAT dobije 5, 10 ili 20 000 E puta 2000 radnika, pravi svoja vozila... Radnicki KG postaje sila u svim sportovima i to je to. A radnici, ocigledno, nedovoljno placeni za posao koji odradjuju. Ajd nek mi neko sad sve ovo objasni, ali da ima smisla

Monter

Niko ih netera da rade, mogu da sede kod kuce i komentarisu.

ROKI 29.05.2013.

Naravno kad radnici ne smeju da negodoju jer ih odmah po kratkom postupku izbacuju van.

special image