• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi propali tender bi uništio Telekom

Generalni direktor Telekoma Srbija Predrag Ćulibrk rekao je da odluka o prodaji Telekoma još nije donesena, te da bi Vlada Srbije trebalo u narednim danima da odluči koja će državna i javna preduzeća da prodaje.

On je dodao da sa menadžmentom ove kompanije niko iz Vlade Srbije do sada nije razgovarao o prodaji, niti se uprava sprema za eventualnu prodaju ove, jedne od najuspešnijih srpskih kompanija, koja, prema njegovoj procjeni, vredi oko dve milijarde evra.

Ukoliko se Vlada Srbije odluči na prodaju Telekoma, Ćulibrk napominje da je njegova molba da se ide u privatizaciju ovog preduzeća pod uslovom da ona bude uspješna i da se nađe kupac.

"To znači da se već u prethodnim razgovorima sagleda njihova zainteresovanost. Još godinu dana provedeno u privatizacionom procesu bez završene privatizacije bilo bi pogubno za našu kompaniju", upozorio je Ćulibrk za najnoviji broj nedeljnika "NIN".

Navodeći da je prethodni neuspešni tender naneo štetu kompaniji, on je dodao da je Telekom praktično izgubio godinu dana pripremajući se za privatizaciju i da će biti potrebno nekoliko godina da se nadoknadi period smanjene investicione aktivnosti i aktivnosti na tržištu.

"Nakon toga došli su izbori koji opet povlače za sobom slabu investicionu, marketinšku i komercijalnu aktivnost. Znači, u prethodne tri godine, čak godinu i po dana smo praktično izgubili, jer smo bili nedovoljno aktivni", rekao je Ćulibrk.

Komentarišući nezvanične procene iz Vlade da Telekom sada vredi oko 2,5 milijarde evra, Ćulibrk je podsetio da je nedavno kompanija Telenor za drugog po veličini bugarskog mobilnog operatera, Kosmote, platila nešto više od 700 miliona evra.

Zbog toga, on procenjuje, da bi 100 odsto akcija Telekoma Srbija danas moglo da vredi oko dve milijarde evra, ali je i to pitanje tržišta i potencijalnih investitora.

Ćulibrk je ocijenio kao pogrešan potez to što je prethodna Vlada Srbije tražila od bivšeg menadžmenta Telekoma da od grčkog OTE-a otkupi 20 odsto akcija za 380 miliona evra, bez kontrolnog paketa.

On je izrazio uverenje da će ova godina biti za Telekom uspešnija od prethodne i da će profit biti veći nego prošle godine, te napomenuo da je profit Telekoma u prvom kvartalu ove godine bio veći od četiri milijarde dinara (više od 36,3 miliona evra).

(Srna/foto: Telekom Srbija)

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

spasenija

hajde da prodamo javni servis rts umesto telekoma

danica

kako bi bilo da se raspise referendun o prodaji telekoma?

Cage

Drugim recima - Telekom ce da ode za sicu ;)

special image