• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vojvodina se "smanjuje" a subvencioniše firme

Vlada Vojvodine saopštila je danas da je obezbedila 6,13 miliona dinara subvencije za 47 novih radnih mesta u kompaniji za proizvodnju toner kertridža.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić je u obilaskufirme za proizvodnju toner kertridža za štampače TRS Svis prodakšn (Swiss Production) u Petrovaradinu, kazao da je jedini način da se pobedi kriza smenjenje broja zaposlenih u javnom sektoru, a povećanje broja radnika u proizvodnom sektoru i podrška proizvodnji.

"Pokrajinska vlada je zbog toga u protekloj godini smanjila za više od 10 odsto broj zaposlenih u pokrajinskoj administraciji", rekao je Pajtić.

Najavio je da će tokom ove godine u privredi i poljoprivredi biti zaposleno oko 11.000 ljudi, a Vlada Vojvodine svoju podršku koncentrisaće na programe zapošljavanja u kompanijama koje su uspešne i koje izvoze i tako poboljšavaju spoljnotrgovinski bilans zemlje.

U avgustu 2011. godine američka kompanija Klover (Clover Holdings), koja se pored ostalog bavi reciklažom i reproizvodnjom kertridža za štampače, kupila je TRS grupu.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image