• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DS: Kasniće plate kod privatnika

Demokratska stranka (DS) upozorila je danas da će zbog brze primene izmena Zakona o porezu na dohodak građana radnicima u privatnom sektoru kasniti plate.

DS navodi i da će budžeti lokalnih samouprava za poslednja dva dana maja biti uskraćeni za deo prihoda od poreza na zarade.

"Vlada je na ovaj način napravila ogroman problem poslodavcima koji ne mogu na vreme da dođu do Službenog glasnika, a pogotovo neće biti u mogućnosti da na vreme zaposlenima zarade obračunaju u skladu sa novim propisima", navodi se u saopštenju DS-a.

Dodaje se, da DS upozorava da će stotinama hiljada radnika u privatnom sektoru kasniti plate zbog ovakvog ponašanja vlasti.

Skupština Srbije usvojila je 29. maja Zakon o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak građana, koji je počeo da se primenuje sledećeg dana.

"Ovakva brza primena u najmanju ruku čudi, s obzirom da je rok do sada uglavnom bio minimum osam dana, odnosno kada su u pitanju velike zakonske izmene poput ove i od mesec do šest meseci", navodi se u saopštenju.

Kako se ističe, stupanjem na snagu tog zakona već u maju, budžeti jedinica lokalnih samouprava će, za poslednja dva dana meseca, biti uskraćeni za deo prihoda od poreza na zarade, kao najznačajnijeg budžetskog prihoda.

(Beta, foto: Ilustracija(Guliver/Getty Images/Thinkstock)

Tagovi

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vlajko

dok ste vi bili na vlasti ovog cirkusa kasnile su plate a tako i kod prethodnih cirkuzanata.normalno da ce kasniti i kod ovih a to ide s kolena na koleno sve dok kod nekog cirkuzanta nepukne koleno.a ja cu tad imati 100 godina i koji dan vise

Mrvica

Nista novo

Julijana

Stvarno su brizni ovi iz DS ... Pitam se kako tako ne mislise dok su bili na vlasti!? Sve rasprodase,zaduzise nam i unucice i ostavise ovima praznu kucu i sada brinu!? Strasno!

special image