• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sajmovi zapošljavanja u Nišu i Jagodini

U Nišu i Jagodini su u četvrtak održani sajmovi zapošljavanja. U Nišu su poslodavci 23 preduzeća iskazali potrebu za 250 radnika, dok u Jagodini i okolini posla ima za 270 ljudi.

U Nišu je u četvrtak održan šesti Sajam zapošljavanja na kojem su poslodavci 23 preduzeća iskazali potrebu za 250 radnika, saopštili su predstavnici filijale Nacionalne službe zapošljavanja (NSZ).

Samo na prethodna četiri sajma zaposleno je 700 radnika svih obrazovnih profila, rekla je direktor niške filijale NSZ Mirjana Jevtić Petković.

U Nišu je bez posla 35.000 osoba, a u Nišavskom okrugu 52.000 nezaposlenih.

Zamenik direktora NSZ mr Slobodan Stojanović rekao je, otvarajući Sajam zapošljavanja u Klubu Vojske Srbije, da će svaka lokalna zajednica imati obavezu da sačini akcioni plan zapošljavanja mladih.

On je najavio da će 31. maja i 1. juna, uz podršku Svetske asocijacije javnih službi zaposljavanja, u Beogradu biti održana konferencija zemalja jugoistočne Evrope posvećena zaposljavanju i migracijama.

Sajam zapošljavanja filijale Nacionalne službe održan je u četvrtak i u Jagodini, na kojem je 26 firmi iskazalo potrebu za 270 radnika, najviše proizvodnih zanimanja, a onih koji posao traže bilo je tri puta više.

Potrebe za za novim radnim mestima iskazale su firme iz Jagodine, Ćuprije, Paraćina i Rekovca.

Najveće potrebe za radnicima iskazala je industrija mesnih preradjevina i konzervi "Juhor" - 22, medju kojima je 20 mesara, a "Grujomat" Jagodina i "Plan" Ćuprija za 18 radnika.

Najviše su uz mesare traženi varioci, bravari, metalostrugari, konobari, konfekcionari, prodavači, vozači, rudarski tehničari, ali i tehnolozi, ekonomisti, pravnici, mašinski, gradjevinski, tekstilni i elektroinženjeri, arhitekte...

Direktor filijale Dragan Milojević je podsetio da je u Pomoravskom okrugu nezaposleno 28.229 osoba, od kojih je 15.257 žena.

Najviše je nezaposlenih u Jagodini - više od 10.000, u Parćinu blizu 9.000, a u Ćupriji više od 4.300.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image