• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić: Staćemo na put bahatosti

Prvi potpredsednik Vlade govoreći o merama štednje na televiziji B92, izjavio je da će se Vlada truditi da se smanje rashodi u budžetu, što se posebno odnosi na lokalne samouprave i na bahatost direktora javnih preduzeća.

Vučić je rekao da će se SNS tokom razgovora o antikrznim merama zalagati pre svega za reformu državne uprave, rešavanje problema preduzeća u restrukuiranju i za veći kontrolu rashoda u budžetu.

”Svi ćemo morati da trošimo uporedivo manje. Mnogo puta sam pitao na sednicama Vlade da li mora toliko službenika da putuje, može da se uštedi nekoliko miliona na dnevnicama”, rekao je Vučić i dodao:

“Ne smeju direktori javnih preduzeća da se ponašaju bahato i čim stupe na funkciju kupuju skupe automobil."

Na pitanje novinarke da li je on za zamrzavanje plata i penzija, Vučić nije dao konkretan odgovor, ali je naglasio da je na stolu mnogo predloga i da kada se bude donosila odluka vodiće se računa isključivo o boljitku za Srbiju, a ne o tome da li će to naići na kritiku javnosti.

”Imamo vremena. Važnije da donesemo dobre i odgovorne mere, nego da li će to biti pet ili 15 dana kasnije.. Kada smo već kog toga , bilo je kasno još 2006. godine”, kazao je Vučić.

Prvi potredsednik Vlade je rekao da su uvek političke stranke u kampanjam govorile da će dati više, a sada je došlo vreme i da nešto oduzmemo.

On je istakao da je veliki problem u lokalnoj samouptaavi gde je zaposleno previše ljudi , kao i da od 400 firmi koje učestvuju sa 60 odsto u budžetu Vlade Srbije ne postoje tri firme koje nisu prezadužene.

”To pokazuje u kakvom stanju je Srbija. Srpska privreda to ne može da izdrži. Naša dužnost je da se brinemo za budućnost, da ima dovoljno posla. Trudićemo se da popravimo investicioni fond kao i do sada”, rekao je Vućić naglasivši da se u narednim danima očekuje dolazak "Etihada" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i sklapanje ugovora sa Jatom.

Na pitanje ko će dati psolednju reč o ekonomskim merema Vučić je kazao da će Vlada Srbije doneti poslednja odluku i izaći pred građane i otvoreno reći šta je odlučeno.

Razgovori o merama za poboljšanje stanje u ekonomiji, kako je juče najavio premijer Srbije Ivica Dačić, biće nastavljeni krajem sedmice na nivou cele vladajuće koalicije.

(MONDO, foto: Beta, Miloš Miškov)

Komentari 7

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nenad

Ako ste krali,uzimali mito ili muvali sa penzijama,pređite u SNS i bićete pošteni i pošteđeni.

Miroslav

Ma sve ti verujem!

Jevta

Uvaženi Prvi podpredsedniče Vlade, sigurno ste imali na umu i ,,Kolubaru,, ukoliko niste u prilici da svratite, pošaljite nekog... Znam da nećete verovati, ali zvanični izveštaji već postoje i detalji će biti poznate javnosti vrlo brzo. Kažete skupi automobili, pa šta bi ste rekli za 40 miliona dinara štete nanete preduzeću od 3200 radnika za samo 5 meseci direktorovanja Vašeg predsednika Opštinskog odbora stranke iz Lazarevca u PD ,,Kolubara Usluge,, Šta imate reći za prijem u radni odnos preko 100 članova SNS, za postavljanje stranačkih kadrova na mesta izvršnih direktora

special image