• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nije bankrotirala Grčka, neće ni Srbija

Premijer Ivica Dačić izjavio je danas da teret ekonomske krize ne treba da ponesu građani i dodao da ni Srbija neće bankrotirati, kao što nije ni Grčka.

"Kada je Srbija preživala stanje rata i bombardovanje i sankcije sigurno je da će preživeti i sada. Kada je preživela najveći deficit u poslednjih 10 godina na kraju vlade Mirka Cvetković, preživeće i sada.

Srbiji je potrebna ekonomska i politička stabilnost", rekao je Dačić novinarama nakon vanredne sednice republičkog Štaba za vanredne situacije u Palati "Srbija".

Premijer je dodao da je protiv toga da se stalno stvara neka panika ističući da je Srbija "kao stalno pred nekom krizom i bankrotom".

On je dodao da će ova vlada očuvati finansijsku, odnosno ekonomsku stabilnost smanjenjem troškova i deficita i podsticanjem bruto društvenog proizvoda i naglaso da izlazak iz krize ne može da bude samo štednja.

Dačić je podsetio da su lideri vladajuće koalicije razgovarali o trenutnoj ekonomskoj situaciji i da su se usaglasili da teret mera ne treba prebaciti na građane. Ideja je na sastancima, kako je pojasnio, da se smanje troškovi onih koji najviše troše, a ne primanja onih koji nemaju da šta da troše.

"Mi možemo i danas da kažemo da je situacija što se tiče poplava kritična i da se očekuje poplavni talas i da treba da se evakuišu ljudi, ali mi to ne govorimo zato što to nije tačno. Kada Grčka nije bankrotirala neće ni Srbija", rekao je Dačić.

(Tanjug/Foto: Filip Krainčanić, Tanjug)

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Boban

Da, kada udjemo u uniju, dobicemo novac iz pristupnih fondova unije. I tada ce bogati postati jos bogatiji, obican narod nece imati mnogo koristi. Jedina korist je da pristupimo trzistu rada Nemacke i Austrije, i onda da izigravamo gastrabajtere... Prici nikad kraja...

I tako...

Hajde da vidimo i to cudo....

Nikola

Koje su ovo izjave.....Pa ovo nema dalje.Alooo car pa Grcka nije bankrotirala samo zato sto ih ovi iz EU pune novcem i spasavaju!Ko ce nama da da pare?Rusi?Ne bih rekao..Pozdrav

special image