• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slovaci zainteresovani za Jugoremediju

Na sastanku ministra finansija Mlađana Dinkića i ministra privrede Slovačke Tomaša Malatinskog, slovačka strana iskazala je zainteresovanost za privatizaciju Minel transformatora, kao i za kupovinu Jugoremedije u stečaju.

Dinkić i Malatinski su, kako je saopšteno iz Ministarstva, razgovarali o mogućnostima ulaganja slovačkih kompanija u pojedinim oblastima privrede.

Srbija i Slovačka imaju odličnu ekonomsku saradnju, a slovački investitori su dobrodošli da investiraju, poručio je tom prilikom Dinkić.

Ministri privrede Srbije i Slovačke razmenili su i iskustva u oblasti razvoja automobilske industrije.

Malatinski je ukazao da je Slovačka u pet godina krize, zahvaljujući uspešnom modelu razvoja automobilske industrije, imala kumulativni rast od osam odsto, dok je prosek za Evropu u tom periodu iznosio minus jedan.

Ministar Dinkić je istakao da je srpski izvoz upravo zahvaljujući domaćoj automobilskoj industriji u prvom tromesečju ove godine ostvario snažan rast, te da izvoz automobila i komponenti učestvuje čak jednu petinu u ukupnom izvozu Srbije.

Srbija i Slovačka imaju izbalansiranu spoljnotrgovinsku razmenu, koja je u 2012. godini iznosila 394 miliona evra, pri čemu je Srbija sa Slovačkom ostvarila blagi suficit u iznosu od oko 660 hiljada evra.

(Tanjug, foto: Miloš Jelesijević, Tanjug)

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

lebanac jug

ovaj sve Prodade!dodju operu pare.,procenat znase koliko!pa ključ zatvaranje svega.dasu pošteni oni bi stavili svoje rukovodioce!da rade nema poštenih bolje!prodaja.

special image