• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bez posla ostaje 160 zdravstvenih radnika

Ugovor neće biti produžen 160 lekara i medicinskih sestara koje je angažovao Grad Beograd, najavila ministarka zdravlja.

Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da je kadrovski plan tog ministarstva za ovu godinu završen i da on daje određene mogućnosti za zapošljavanje lekara i medicinskih sestara kojima ovih dana ističe ugovor o radu, a koje je angažovao grad Beograd.

Đukić Dejanović je precizirala da će njihovo angažovanje biti "samo tamo gde za to postoji potreba".

Posle potpisavanja Sporazuma o saradnji na izradi nacionalnog zdravstvenog računa, na pitanje novinara kakva će biti sudbina 100 medicinskih sestara i 60 lekara koje je grad Beograd angažovao po ugovoru o radu na određeno vreme, ministarka je istakla da "ćemo konačno morati da imamo onoliko zdravstvenih radnika u mreži koliko možemo da platimo".

"Lepo je da neko radi i na određeno vreme, ali time se budi nada da i tamo gde postoje kadrovski viškovi da će dobiti posao", naglasila je ona.

Đukić Dejanović je navela da se svima koji se zapošljavaju na određeno vreme mora predočiti kakve su njihove šanse za zapošljavanje i dodala da šansu za zapošljavanje treba potražiti i u privatnom sektoru.

"Kada sam došla na mesto ministra, 400 farmaceuta nije imalo posao, ali je taj broj prepolovljen ugovaranjem RFZO sa privatnim apotekama o izdavanju lekova na recept", naglasila je ministarka zdravlja.

Ovih dana ističu ugovori za 100 medicinskih sestara i 60 lekara koje je grad Beograd angažovao da rade na određeno u beogradskim zdravstvenim ustanovama, a neizvesno je i da li će im ugovori biti produženi.

Oni su u proteklih deset meseci finansirani od dobiti Apoteke "Beograd".

Prvi ugovori potpisani su na šest, zatim produženi na još tri meseca, pa na mesec dana.

Iz Apoteke "Beograd" poručeno je, kada su poslednji put produženi ugovori na mesec dana, da oni više ne mogu da finansiraju 160 zdravstvenih radnika.

Prema ranije objavljenim podacima, kadrovskim planom Ministartva zdravlja predviđeno je da stalno radno mesto u zdravstvenim ustanovama u Srbiji dobije 410 lekara, 820 medicinskih sestara, 404 stomatologa i stomatološka tehničara i 30 farmaceuta

(Tanjug/Ilustracija: Guliver/Getty Images/Thinkstock)

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

saki

Eto..pre godinu dana su platili da dobiju od grada posao, a sada ostaju bez istog.. Pa u Srbiji se ne isplati ni platiti.. :/ Ko ti garantuje ako platis, da te posle probnog rada nece oterati?

ajt

Kako je samo nije sramota???Sta ce biti sa tim mladim ljudima?Ponovo bez posla,opet sve iz pocetka!A ona mrtva hladna!SRAMOTA!!!!

jk

Najbolje da ti babo jedna uzimas pare,onda neka se zatvore srednje medicinske skole i medicnski fakulteti,a ne da uzimate novac za ispite itd..

special image