• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Jat "sleće" 50 miliona dolara

Izvor Tanjug

Nacionalna avio-kompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata "Etihad" spremna je za kupovinu 49 odsto "Jat ervejza", za šta samo u ovoj godini planira da investira između 40 i 50 miliona dolara.

Osim kupovine aviona tipa "Erbas" na lizing, razmišljaju i o kupovini aviona tipa "Bombardije", pišu "Večernje Novosti".

O ponudi "Etihada", koju stručnjaci iz avio-saobraćaja ocenjuju kao veoma korektnu, Vlada Srbije bi trebalo da se izjasni do sredine jula, prenosi beogradski dnevni list.

List navodi da će samo u ovoj godini "Etihad" investirati u "Jat" između 40 i 50 miliona dolara. Do kraja godine sleću avioni 'Erbas', a razmišlja se i o nabavci aviona 'Bombardije'".

Izvor "Novosti" tvrdi da kompletna obnova flote "Jata" treba da počne u poslednjem kvartalu ove godine, tako što bi se realizovala nabavka 10 "Erbasovih" aviona na lizing, a postojeći avioni tipa "Boing" ostali bi u vlasništvu Srbije, koja može da ih proda i od toga ostvari prihod od dvadesetak miliona dolara.

Postojeće letelice tipa ATR bile bi zamenjene avionima "Bombardije" proizvođača iz Kanade i to sa četiri do pet komada.

Beogradski dnevnik tvrdi da, iako zvaničnih potvrda nema, tačnije, ni jedna, ni druga strana u ovom poslu ne žele da se detalji iznose u javnost, spekuliše se da "Etihad" od 1. oktobra preuzima rukovođenje srpskom avio-kompanijom.

Prema predlogu "Etihada", država Srbija bi trebalo da preuzme dugovanja "Jata" i da obezbedi socijalni program za višak zaposlenih, a prema proceni avio-kompanije iz

Emirata dovoljno bi bilo da "Jat" napusti od 250 do 300 radnika, a ne 600 koliko se ranije špakulisalo u domaćim medijima, navodi list.

Od 1. oktobra "Etihad" i država Srbija delili bi gubitak ili dobitak "Jata", pišu "Novosti".

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image