• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovako zaista govore naši biznismeni

Pul novinara na mokrogorskom Vivaldi forumu sastavio je šaljivi izveštaj, inspirisan "novogovorom" aktuelnih srpskih biznismena i analitičara.

"Vest" je pročitana na jučerašnjem panelu "Mediji i ekonomija" uz smeh učesnika skupa koji su se prepoznavali u pojedinim izrazima, a vi sad pokušajte da razumete "šta je pisac (odnosno stručnjaci) hteo da kaže".

"Ako se transakteri u sistemu ne budu hedžovali, pozicija njihovih kompanija biće veoma volativna kada se u punom kapacitetu primene prudencijalne mere - to je ki mesidž trodnevnog samita CFO-oova na Mokroj Gori uz napomenu da su CFO katalizatori za CEO-ve.

Na tom iventu je posebno akcentovano da dobar CFO anticipira događaj i da koristi "egzjekutiv srč", a to je uz svop analizu pretpostavka pronalaženja strateškog kontributora ali i za eliminisanje autput gepova zbog kojih neke kompanije imaju problem sa keš floom.

Karakteristika dobrog CFO je open-majnd pristup u rešavanju problema, minimiziranje riska, sejvovanje i primena novih inovativativnih rešenja, prepoznavanje ki čelendža na osnovu šerovanih iskustava, kao i šiftovanje sa globalnog ka mikronivou - što fast to bolje.

Kad ništa od toga ne pomaže potrebno je resetovati sistem da bi se ostvarila sinergija u nastojanju da se poveća kompetitivnost i da se dođe u vin-vin poziciju.", stoji u ovoga puta šaljivom izveštaju, a inače svakodnevnoj mori ekonomskih novinara koji sve ove umotvorine srpskigh biznismena i "bizmismena" moraju da prevedu na dragi nam srpski jezik.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image