• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mrkonjić traži rešenje za putare

Izvor MONDO/Agencije

Radnici svih 26 putarskih preduzeća u Srbiji stupili su u štrajk. Mrkonjić je poručio da su zahtevi putara opravdani, kao i da vlada radi na rešavanju problema.

Svih 26 putarskih preduzeća u Srbiji danas je stupilo u generalni štrajk u krugu svojih firmi, a kako je rekao Mrkonjić, dug države prema putarskim firmama biće vraćen u potpunosti do kraja godine.

Putari su stupili u štrajk zato što vlada nije prihvatila zahtev da se novac za održavanje puteva obezbeđuje iz akciza na gorivo, a kako je Mrkonjić izjavio za B92, deo iz akciza će za početak biti, ipak, izdvojen za te namene.

"Putari su u pravu, ima nekoliko problema i pitanja... prvo je kako regulisati pitanje dugova JP 'Putevi Srbije' putarskim preduzećima, i to pitanje smo rešili. Već od polovine juna će i prve tranše novca doći", naglasio je Mrkonjić.

Prema rebalansu budžeta za održavanje puteva biće na raspolaganju oko 3,3 milijarde dinara, a prema procenama preduzeća za puteve potrebno je još dve milijarde dinara za to, kazao je ministar.

"Mi smo se dogovorili i tu mi je veliku pomoć pružio i ministar (finansija i privrede Mlađan) Dinkić da u ovoj godini obezbedimo i te dve milijarde dinara", naglasio je Mrkonjić.

U Vladi se kao dugoročno rešenje za rešavanje problema putarskih preduzeća razmatra i nalazenje stareškog partnera, a kako je naveo Mrkonjić, putna privreda ne bi izgubila mnogo na taj način i ne bi bilo otpuštanja.

Samostalni sindikat putara Srbije tvrdi da država duguje putarskim firmama ukupno oko devet milijardi dinara i pozvao je građane da imaju razumevanja za štrajkačke aktivnosti koje će se odvijati narednih dana.

U Srbiji radi 26 putarskih firmi koje zapošljavaju 10.000 radnika.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image