• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve više radnika "na crno" u Srbiji

Izvor Tanjug

Stopa nezaposlenosti u aprilu beleži pad od 1,4 procentna poena u odnosu na april prethodne godine, dok je stopa zaposlenosti veća za dva procentna poena, objavio je Republički zavod za statistiku.

Stopa neformalne zaposlenosti, odnosno procenat osoba koje rade "na crno", bila je veća za 1,2 procentna poena u aprilu 2013. godine nego u istom mesecu prethodne godine, pokazala je Anketa o radnoj snazi, koju je RZS sproveo na uzorku od oko 8.000 domaćinstava.

Anketirano je ukupno 22.796 osoba, a za 19.980 lica prikupljeni su podaci o njihovoj radnoj aktivnosti.

Stopa nezaposlenosti, koja predstavlja učešće nezaposlenih u ukupnom broju aktivnih stanovnika (zaposleni i nezaposleni), u Srbiji je iznosila 24,1 odsto, i to 22,3 odsto za muško i 26,5 odsto za žensko stanovništvo.

Stopa nezaposlenosti u beogradskom regionu iznosila je 19 odsto, a u Vojvodini 24,8 odsto.

U Regionu Šumadije i Zapadne Srbije stopa nezaposlenosti iznosila je 25,9 odsto, dok je u Regionu Južne i Istočne Srbije iznosila 26,3 odsto

.
Stopa zaposlenosti predstavlja procenat zaposlenih u ukupnom stanovništvu starom 15 i više godina, i u aprilu 2013. iznosila je 36,3 odsto. Od toga je stopa zaposlenosti za muškarce iznosila 44,1 odsto, a za žene 29,2 odsto.

Najveća stopa zaposlenosti bila je u beogradskom regionu - 37,9 odsto, zatim u Šumadiji i Zapadnoj Srbiji, gde je iznosila 36,7 odsto. U južnoj i istočnoj Srbiji, kao i u Vojvodini stopa zaposlenosti iznosila je 35,4 odsto.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

lebanac jug

ko gde radi u srbiji,na crno.

Taca

Pa zar postojeca vlast nije obecala zaposlenje.Oni su zaposlili,ali svoje porodice.Strasno je ja sam na birou,i imam bar nesto staza,sta ce oni koji nemaju nista.Posle se pitaju zasto sve vise mladih odlazi u inostranstvo da traze posao i da se bore za egzistenciju.

special image