• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samostalni sindikat: Vladin program je neozbiljan

Izvor MONDO/Agencije

Program mera Vlade u najvećem broju svojih elemenata nije prihvatljiv za zaposlene i građane Srbije, ocenjuje SSSS.

Program je vrlo površan, bez ozbiljnije i dublje analize i predviđa samo mere štednje i smanjivanje neophodnih investicija, ocenjuje se u izveštaju Saveza samostalnih sindikata Srbije.

"Sav teret krize, godinama akumulirani negativni rezultati pogrešnih i pogubnih privatizacija, nestručnost, nekompetentnost, politički voluntarizam, a veoma često i namere pojedinih nosioca vlasti da se zarad interesa političkih tajkuna i finansijera stranaka uništi neka privredna grana, prevaljuje se na leđa radnika i svih građana Srbije", naveo je Sindikat.

Bez jasne strategije u kom pravcu treba razvijati privredu zemlje i bez otvaranja novih radnih mesta, navodi se, vladine mere dovešće do još jednog talasa otpuštanja i gubitka oko 50.000 radnih mesta.

U Savezu samostalnih sindikata Srbije ocenjuju i da cilj najavljenih izmena Zakona o radu nije poboljšanje položaja zaposlenih, nego smanjivanje postojećih prava.

"Već je počela kampanja za ovako nakaradnu izmenu Zakona, tako što pojedini predstavnici Vlade radnike u Srbiji nazivaju neradnicima, a pominje se i 'politički komesar', koji će koordinirati izradu Zakona", naveo je Sindikat.

Savez samostalnih sindikata Srbije inisistira da bude uključen u sve procese koji će se u narednom periodu sprovoditi u vezi sa trenutnom ekonomsko-socijalnom situacijom u zemlji.

"Ukoliko Vlada i dalje bude ignorisala naše stavove i donosila sama ovakve pogubne mere, Savez samostalnih sindikata Srbije će biti prinuđen da mobiliše svoje članstvo u cilju očuvanja privrede Srbije i dostojanstva radnika", navodi se u saopštenju.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image