• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rok stihovima za i protiv rebalansa budžeta

Izvor MONDO/Agencije

Poslanici republičkog parlamenta otvorili debatu o rebalansu budžeta za ovu godinu citatima, njima omiljenih rok pesama.

Poznati rokeri poput Milana Mladenovića, Olivera Mandića, Ramba Amadeusa ili Caneta iz Partibrejkersa verovatno nisu ni sanjali da će im pesme biti citirane tokom jedne skupštinske debate o punjenju državne kase, ali ipak poslanici i ministar finasija Mlađan Dinkić upravo su se pozivali baš danas na njihove stihove.

"Gospodine Dinkiću imao sam dilemu kada sam razmišljao kako da počnem ovo izlaganje, da li citatima čoveka koji je verovatno najčešće pisao o budžetima, deficitima i poreskoj politici - mnogo bolje od bilo kog ministra finansija na svestu", rekao je poslanik LDP Bojan Đurić i dodao:

"Mislim na Efraima Kišona ili da počnem citatom iz oblasti roka. Vi bar niste od onih ministara koji su u petak bili na Ušću pa ćete to bolje razumeti."

Đurić je rekao da je Dinkić mandat ili, kako je naglasio, odluku da uđe u vladu počeo citatima Caneta i "Partibrejkersa", a da je on razmišljao da današnju debatu počne kao Rambo 1992. godine na bini Centra Sava kada je ćutao pred punom salom tri - četiri minuta čime je iskazao protest zbog bombardovanja Sarajeva.

"Milio sam da je možda najbolje da danas, kada držimo ovaj rekvijem za javne finansije oćutim svih 17 minuta, ali nisam znao ko će voditi ovu sednicu pa sam se uplašio da ću zbog toga biti kažnjen" , rekao je poslanik LDP.

Odgovorio mu je ministar finansija u istom stilu:

"Malo ste me razočarali što niste citarli Milana Mladenovića i to stihove - I kad je gotovo za mene, znaj, tek tad je počelo".

Reč je o stihovima pesme "Zemlja" poznate grupe EKV.

Đurić je rekao da je Mladenović odličan pesnik i dodao :

"Samo nemojte da uvedete zemlju da bude par godina za nas".

U "rok debatu" se uključio i šef poslanika demokrata Borislav Stefanović, koji je Dinkića "savetovao" da bi bolje bilo da se pozvao na drugu pesmu Iste rok grupe – "Novac u rukama".

"Novac u rukama - to vam više priliči, jer ima stih - kupi me, prodaj me", podsetio ga je Stefanović.

Na to je Dinkić replicirao i Stefanoviću poručio da je očigledno bio vidovit kada je svoju rok grupu u mladosti nazvao "Generacija bez budućnosti. "

"Kao da ste tada znali kako će u budućnosti izgledati vaša stranka" , oštar je bio Dinkić.

On je međutim, naglasio da nije važno da li je Stefanovićeva stranka bez budućnosti, već je važno da građani Srbije imaju budućnost.

Ni Stefanović nije "ostao dužan"  ministru finasija, kojem je uzvratio da nije ni "čudo što je tada bio vidovit znajući da će Dinkić biti večni ministar."

"Ali i to je bolje od "Monetarnog udara" kako se zvala vaša grupa- pa ste to primenili na sve građane Srbije" , rekao je Stefanović.

Doprinos debati dala je i poslanica DSS Bojana Božanić, koja je rekla da ako se već ide u tom roku fazonu, ona će da parafrazira stihove Olivera Mandića "Smejem se, a plakala bih."

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Veverica

Dok se oni ovako prepucavaju na ovaj ili onaj nacin,ja i dalje cekam subvencije za poljoprivredu,a njih nema dok se ne usvoji rebalans!

pedja

Koliko god imam averzije protiv Dinkica, s' obzirom iz kog sam krada, to je i ocekivano... I koliko god volim pojedine citirane pesme... Ovo je takvo omalovazavanje institucije u kojoj se nalaze, da poslanici LDP-a,stranke koja je jedva cenzus presla, treba da dobiju adekvatnu kaznu... Sramno! Koliko god u zadnje dve decenije je ugled parlamenta degradiran, u drugoj deceniji 21. veka trebalo bi da se podigne ugled parlamentu. Voleo bih da vidim da je moguce voditi ovakav tok razgovora u Bundestagu ili u Dumi... Ipak Nemacka je nas "neprijatelj" i jedna od najmocnijih evropskih zemalja a ,a rusija je "prijatelj" i najmocnija zemlja van EU.

varan

Sprdaju se ljudi, zabavlaju se, recituju.... Jao, kako bi recitovali da imam neku moc

special image