• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko "minira" raspisivanje konkursa za direktore JP?

Ministar finansija i privrede traži da Vlada raspiše konkurse za izbor direktora u svim javnim preduzećima, kad su već ministarstva prekoračila rok.

"Zakon o javnim preduzećima mora da se poštuje i ja sam juče dao i premijeru i potpredsedniku Vlade obaveštenje i zahtev da ako sami ministri ne raspišu konkurse u svojim resorima, Vlada mora da to učini", rekao je Dinkić tokom skupštinske rasprave o predlogu rebalansa budžeta.

On se složio sa konstatacijom poslanika Bojana Đurića (LDP) da nije dosledno sproveden Zakon o javnim preduzećima, ističući da je Ministarstvo finansija raspisalo konkurse za preduzeća u svojoj nadležnosti, ali da nisu kompletno raspisani.

Đurić je ministru prethodno postavio pitanje zašto konkursi za izbor direktora nisu raspisani kad je rok bio 30. jun, a sada je već 2. juli.

"Neka se kaže ko sprečava raspisivanje konkursa, je l' to neka partija, familija, klan u vladi, svi kažu da su za raspisivanje konkursa, a ili ih nema, ili se već zna ko će biti direktori", rekao je Đurić, ističući da je  važno ko će biti direktori preduzeća koja stalno stvaraju gubitke.

On je naveo i da autentično tumačenje Zakona o javnim preduzećima ne može da daje Republički sekretarijat za zakonodavstvo, odnosno, kako je rekao, "ćate iz državne uprave, kojima je naređeno kako da tumače zakon" i da se zna šta se mislilo kada je donošen taj zakon.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image