• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zbog poreza u blokadi Đurić, Bogićević, Pink...

Izvor mondo.rs

Među kompanijama kojima je Poreska blokirala račune zbog poreskog duga su i Zekstra, Farmakom, Interkop, ali i KK Partizan, FK Vojvodina, FK Smederevo...

Poreska uprava je, po nalogu ministra finansija Mlađana Dinkića, blokirala račune svih kompanija koje imaju dug za porez, a nisu prihvatile da sa poreznicima naprave ugovor o reprogramu starog duga.

Tako se su se na udaru poreznika našle i kompanije Zekstra (vlasnik Dragan Đurić), Farmakom (Miroslav Bogićević), Interkop, Luka Beograd (Milan Beko), ali i KK Partizan, FK Vojvodina, FK Smederevo..., piše "Blic".

Poreznici su od ministra finansija dobili nalog da prvo pokušaju da sa vlasnicima brojnih kompanija koje duguju za porez (svako deveto sa liste najvećih poreskih dužnika je aktivno) prvo ponude mogućnost da zaostali porez plate na rate u naredne dve godine.

Ova mogućnost odavno je, inače, predviđena, ali se do sada baš i nije primenjivala. Uslov za ostvarivanje prava na reprogram ima kompanija koja poreznicima da adekvatne garancije i redovno izmiruje sve aktuelne poreske obaveze. U slučaju da sa obavezama kasni, zakon predviđa raskid ugovora o reprogramiranju i blokadu računa do namirenja zaostalih obaveza.

Među onima koji su (tek) prošle nedelje, nakon blokade računa, potpisali ugovor o reprogramu je recimo Pink Željka Mitorvića.

Neki sportski velikani od ranije su potpisali ugovore o reprogramu pa tako dug FK Partizana od 612 miliona dinara je u stanju mirovanja i obaveze prema državi namiruju na vreme.

Slično je i sa FK Crvena zvezda koja duguje 373 miliona dinara, kao i sa KK Crvena zvezda. U programu reprograma je, recimo, i Medicinski fakultet u Nišu koji je sa preko 300 miliona dinara jedan od rekordera među državnim firmama koje duguju.

Uskoro će, sudeći prema najavama iz Vlade, slično proći i sve lokalne samouprave koje na vreme ne izmiruju obaveze. Vlada je, kako saznajemo, u petak, na zahtev ministra finansija, donela odluku da se svim lokalnim samoupravama koje ne izmiruju obaveze, ponudi reprogram dugova, uz izmirivanje novih obaveza.

Sličan nalog je ministar Dinkić dao i kada su u pitanju građani koji duguju za porez. Njihova imena su tajna, jer je, po zahtevu poverenika Rodoljuba Šabića, zabranjeno da Poreska uprava objavljuju spiskove dužnika, kao što je to činila, tako da su poreski obvezni koji uredno izmiruju svoje obaveze uskraćeni da znaju koji to sugrađani žive na njihov grbači.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Moni

Ja sam dugovola 19.500,00 poreskoj upravi Novi Bgd i moja kancelarijska inspektorka mi je pustila prinudnu naplatu, pri tom sam osnivač koji nije u radnom odnosu nego radim u drugoj firmi a u mojoj imam zaposleno odgovono lice, i iskoristila je nedorečenost zakona, tako većina inspektora pribavlja ,,bodove,, za napredovanje, takva nam je država a oni mole ove kompanije da plate a tek kad bi smeli da im objektivno prečešljaju knjige...sve su ovo farse za skupljanje političih poena jer su ovo svi isti ljudi od 90-tih koji su nas ovde i doveli, nema nas spasa dok se bolji ne pojave

special image