• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li ste workaholik?

Da li workaholici zaista uvek napreduju? I da i ne, kaže Beri Zvibel stručnjak iz Čikaga. "Ne zagovaram stav da nije cilj dosta raditi, ali bitan je pristup. Posvećivati se 110 odsto svakom poslovnom zadatku je iscrpljujuće, ali oni koji znaju da odaberu prioritete i ulože dodatan trud u projekte koji su zaista važni, sigurno će osvojiti više poena kod šefa.

Ejmi Cuker sebe naziva serijskim workaholik-om. Predsednica Synergy Marketing Group, p.r i marketinške kompanije sa sedištem u Indianopolisu, Ejmi redovno ostaje duže na poslu, retko izlazi na pauzu i konstatntno razmišlja o svom poslu.

Ona takvo svoje ponašanje naziva posvećenošču poslu, pokazateljem poslovnog morala i težnjom ka savršenstvu koje je ispoljavala na svakom poslu na kom je radila. "Radim to zbog sebe. Samo najbolje je dovoljno dobro", kaže Ejmi, a prenosi CareerBuilder.com.

Taj nivo posvećenosti poslu nije univezalna osobina i previše rada može da ima posledice na lični život jedne osobe.

Slučaj Ejmi Cuker je jedinstven - ona radi zajedno sa svojim suprugom, vodi psa na posao, tako da je u mogućnosti da provodi vreme sa porodicom i kada je u kancelariji. Njen pristup poslu se isplatio pošto je njena agencija izrasla u jednu od najvećih u Indianopolisu.

Dakle, da li workaholici zaista uvek napreduju? I da i ne, kaže Beri Zvibel stručnjak iz Čikaga.

Zvibel, koji u svom okruženju ima dosta "poslovnih zavisnika" kaže da je ipak prednost postići ravnotežu izmedju privatnog života i posla.

Za većinu ljudi, stil života workaholika je nemoguć na duže vreme.

Zvibel savetuje profesionalce da nauče da urade više u kraćem vremenskom periodu i podstiče svoje klijente da povećaju svoj učinak, a ne radno vreme.

On kaže da bi poslovni ljudi bili uspešniji u završavanju poslovnih zadataka kada bi naučili da izaberu kada je pravo vreme da oslobode workaholika koji čuči u njima.

"Ne zagovaram stav da nije cilj dosta raditi, ali bitan je pristup. Posvećivati se 110 odsto svakom poslovnom zadatku je iscrpljujuće, ali oni koji znaju da odaberu prioritete i ulože dodatan trud u projekte koji su zaista važni, sigurno će osvojiti više poena kod šefa.

Ako želite da budete uspešni poput "poslovnih zavisnika", a da i pored toga imate slobodnog vremena, Zvibel preporučuje pet strategija.

Ako radite prekovremeno potrudite se da to bude u pravo vreme - Dobro je da budete vidjeni dok radite van radnog vremena. Ako ste došli na posao za vikend ili ste ostali duže, prodjite nekoliko puta pored kancelarije svog šefa.

Obratite pažnju na odrednice vremena - Ako šaljete traženi zadatak šefu e-mailom van radnog vremena, poruka će pokazati u koje vreme je poslata. Ali, Zvibel preporučuje da ne preterujete i ne šaljete poruke u ponoć ili u šest sati ujutru za vikend. To može da pokaže da niste sposobni da dobro organizujete svoje vreme.

Govorite o svom uspehu - Ne plašite se da budete svoja sopstvena p.r. agencija. Postarajte se da vaš šef zna koja su vaša dostignuća i koliko ste svog vremena uložili u posao. Još bitnije je i da svoje kolege podstaknete da dobro govore o vama.

Pokažite da ste spremni da uskočite kad zatreba - Nije potrebno da radite svakog vikenda, ali se potrudite da vaš šef shvati da ste neko ko hoće da pomogne kad je potrebno.

Težite savršenstvu, ali ne preterujte- Prestanite da radite na nekom poslovnom zadatku kada ustanovite da je "skoro savršeno uradjen", a težnju ka perfekciji sačuvajte isključivo za najbitnije projekte.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image