• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odobreno poskupljenje struje - 11odsto od avgusta

Izvor Beta

Agencija za energetiku Srbije (AERS) odobrila je danas zahtev Elektroprivrede Srbije (EPS) da struja od 1. avgusta poskupi u proseku za 10,9 odsto za građane.

Kako su naveli u AERS-u, EPS i pet distribucija koje posluju u okviru tog javnog preduzeća prihvatili su sugestije Agencije o smanjenju troškova i predloženih gubitaka u mreži.

"Cilj je da se sredstva dobijena racionalizacijom troškova usmere na povećanje sigurnosti i kvaliteta snabdevanja električnom energijom", kazali su u AERS-u.

Struja je u Srbiji poslednji put poskupela 1. aprila 2011. godine u proseku za 15 odsto, tako da cena kilovatčasa, sa uračunatim porezom na dodatu vrednost (PDV), trentno iznosi oko šest evrocenti.

Pre toga, struja je poskupela u martu 2010. godine u proseku za 10 odsto.

Poskupljenje struje je, kako je rečeno ranije, odlagano dok se ne utvrde socijalne karte, odnosno olakšice koje bi najsiromašniji građani imali pri plaćanju komunalija.

Sada struja poskupljuje od 1.avgusta, a uredbe o olašicama će tek biti donete u tom mesecu.

Komentari 7

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Drakče

Umesto da su smanjili troškove, modernizovali proizvodnju, smanjili kad tako moram da kažem KRAĐU što u okviru preduzeće što ovako oni su izabrali najgoru moguću varijantu, poskupljenje! Umesto da naplate onima koji imaju ogromna dugovanja a mogu da plate a i da spreče krađu struje pošto je i to česta pojava rešili su opet da udare po džepu redovnih platiša. Oni koji nisu plaćala struju ili su se služili raznim prevarama njih ovo poskupljenje niti dotiče niti interesuje jer oni je i dalje neće plaćati, ne dotiče ni one u skupštini, ministre kao i razne kriminalce i tajkune, pošto oni ili ne plaćaju ili je tih 10% za njih neprimetno i minijaturno poskupljenje. Poslupljenje se odnosi samo za pošten, običan radni narod, ponzionere itd koji je jedini do sada i plaćao struju, pošteno i redovno. MASOVNI BOJKOT PLAĆANJA STRUJE!

Srecko

Odrase nam kozu s´ ledja...

Goran

A kad biste je vi proizvodili, bila bi vam jeftina. Struja treba da poskupi. Za mobilni plaćam 2000 za kablovsku 800 za fiksni 600 za internet 1500 a za struju samo 2000, a ovi gore pomenuti prodaju maglu i zarađuju više.

special image