• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uz zaposlenje idu i kilogrami viška

Izvor Tanjug

Više od 50 odsto zaposlenih u Srbiji se ugojilo od kada su počeli da rade, neki od njih i više od 10 kilograma, kaže istraživanje koje je objavio Infostud.

Razlog za "dobijanje na kilaži" su nezdrave navike. Za razliku od zapada, gde se pauza za rulak koristi u restoranima i kafeterijama, u siromašnoj a skupoj Srbiji većina zaposlenih u gradskim sredinama doručkuje u pekarama, preskače užinu i ruča tek kada dođe kući sa posla.

Prema anketi na Infostud.com, u kojoj je učestvovalo oko 2.500 zaposlenih, čak polovina njih potvrdila je da se, od kada su počeli da rade, ugojila minimum pet kilograma, a često i više.

Da su pekare uspešan posao u Srbiji, potvrdila je i većina anketiranih - više od 70 odsto njih izjavilo je da uglavnom po doručak idu u ove objekte. Od njih, polovina  "pregura" ostatak radnog vremena na kafi, a zatim ruča kad dođe kući, dok druga polovina i po ručak ide u neki restoran brze hrane.

Kuvani obrok od kuće nosi tek svaki šesti učesnik istraživanja, a svaki deseti ima obezbeđen ručak na poslu, te se oni najčešće trude da doručkuju kod kuće.

Nekolicina njih međutim, kako sami priznaju, ovaj obrok najčešće preskače, te se "doručak" sastoji od kafe i cigarete.

Od kada su počeli da rade, polovina ispitanih potvrdila je da su dobili i nekoliko kilograma viška. Većina njih, oko 20 odsto, ugojila se oko pet  kilograma, za nešto manje njih (15 odsto) vremenom je višak dostigao  do 10 kilograma, dok je svaki šesti anketirani rekao da se ugojio i više od 10 kilograma.

Većina je potvrdila da je to upravo zbog loše ishrane, nedostatka vremena za planiranje nedeljnog jelovnika i pripremu hrane kod kuće, kao i za odlazak u teretanu ili šetnju.

Međutim, ima i onih kojima je posao doneo i gubitak kilograma, bilo da su tako nešto želeli ili ne.

Četvrtina učesnika istraživanja smršala je između pet i 10 kilograma od kada su počeli da rade, dok svakom četvrtom vaga i dalje, manje-više, pokazuje isti broj.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image