• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Halal kancelarija u Privrednoj komori Beograda

Izvor Tanjug

U okviru komore biće otvorena kancelarija prema sporazumu koji su potpisali predsednik PKB Milan Janković i direktor Halal Agencije Srbije Mustafa Jusufspahić.

Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji, kojim je predviđeno da se u zgradi te komore otvori Halal kancelarija, potpisan je u prisustvu ambasadora 19 zemalja.

Otvaranje Halal kancelarije je od izuzetnog značaja, jer je u prestonici sve veća potražnja za halal proizvodima, a razvoj te vrste proizvodnje i tržišta u Srbiji može doprineti razvoju srpske ekonomije, istaknuto je u saopštenju Privredne komore Beograda.

Srbiji nedostaje još direktnih investicija u halal industriju, pa je Jusufspahić izrazio veliko zadovoljstvo zbog budeće saradnje, jer postoji sve više zainteresovanih privrednih subjekata za primenu halal standarda.

S obzirom na to da se svetsko halal tržište procenjuje na preko 800 milijardi dolara i da broji više od 1,6 milijardi potrošača sa stopom rasta na godišnjem nivou od oko 10 odsto, onda je potpuno jasan značaj implementacije ovog standarda za srpske kompanije i predstavlja veliku izvoznu šansu za privredu Srbije, ukazali su u komori.

Halal standard kvaliteta, koji su uspostavile islamske zemlje, primenjuje se prvenstveno u proizvodnji prehrambenih proizvoda, ali i u farmaceutskoj i kozmetičkoj industriji . Zahtev za halal sertifikat mogu podneti i hoteli koji žele privući goste iz tih zemalja.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image