• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Basilići grupacija stiže u Srbiju

Izvor Tanjug

Italijanska "Basilići grupacija", koja se bavi elektronskim sistemima plaćanja, širi se na Balkan.

Bilo da je reč o plaćanju ulaznica za muzeje ili kupovini u supermarketima, sve više ljudi ne želi da koristi gotovinu, i upravo je tu našlo primenu znanje ove kompanije, ukazuje bečki ekonomski dnevnik "Virtšaftsblat".

Nedavno je ova grupacija otkupila 80 odsto udela u srpskoj firmi "Asoft4Solution", koja je specijalizovana za oblast postavljanja i održavanja POS terminala.

To srpsko preduzeće, sa obrtom od dva miliona evra i sedištem u Beogradu, biće preimenovano u "Bašilići Central Eastern Europe".

Ova firma, koja je osnovana pre pet godina, prisutna je i u Bosni i Hercegovini, Albaniji i Crnoj Gori, i raspolaže mrežom od 11.000 POS terminala.

"Ovo je važna akvizicija kojom možemo konsolidovati naše prisustvo u inostranstvu i koristiti nove mogućnosti rasta u oblasti elektronskih sistema plaćanja.

Preko 'Basilići CEE' stavićemo našu tehnologiju u službu preduzeća koje je prisutno na celom Balkanu", rekao je predsednik italijanske grupacije, Marko Basilići.

Novim planom kompanije predviđeno je da se do 2017. pojača prisustvo na svetskom tržištu, a grupacija želi da se širi i na severnoafrički prostor.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image