• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spremni da zaradite neki dinar?

Izvor Beta

Omladinska zadruga "Sat" u letnjoj ponudi ima više vrsta sezonskih poslova.

Najzastupljeniji su poslovi u proizvodnji, prodaja sladoleda, rad na bazenima kao i rad na Adi Ciganliji, rekla je danas direktorka ove zadruge Katica Krnjajić.

"Sada je počela sezona rasprodaja u tržnim centrima i radnjama, tako da su u ponudi pomoćni poslovi za mladiće i devojke", rekla je Krnjajićeva agenciji Beta.

Prema njenim rečima, minimum po kome se isplaćuju sezonski radnici je 115 dinara po satu, a maksimalna zarada je 250 dinara po satu dok dnevnica za studente obično iznosi 2.300 dinara.

Direktorka omladinske zadruge "Sat" je kazala da se u odnosu na prošlu godinu ponuda poslova nije smanjila, ali da je potražnja za poslom veća od ponude.

"Zbog letnjeg raspusta veliki broj srednjoškolaca dolazi u zadrugu, a i studenti su završili sa ispitnim rokom, pa i oni računaju da mogu nešto da zarade preko leta", rekla je Krnjajićeva.

Ona je dodala da se dešava da i da omladinci dobiju stalno zaposlenje u firmama u kojima su počeli da rade preko zadruge.

Poslovna sekretarka omladinske zadruge "Svitac Fig" Jelena Radojković rekla je da njihova zadruga devojkama najčešće nudi rad na promocijama, dok se momci najčešće upošljavaju za deklarisanje ili pakovanje robe u prodavnicama, kao i za iznamljivanje bicikala.

"Plaćanje zavisi od perioda angažovanja, a opseg je od 150 do 350 dinara po satu", rekla je Radojkovićeva.

Prema njenim rečima u zadrugu uglavnom dolaze studenti i srednjoškolci završnih razreda.

Student više Građevinske škole Bogdan Marinković rekao je da je već radio sezonske poslove, ali da se danas prvi put učlanio u zadrugu i da se nada će ga uskoro kontaktirati.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Faraon

Da smo mi kulturna i normalna drzava normalno da bih uzeo tako nesto da radim, nije sramota prodavati sladoled na bazenu, sramota je da krades. Ali, da mi tamo dolaze napucani nauljeni tatini kvazi-krimosi sincici sa devojcicama da me zezaju po 40 minuta ( da desilo se, vise puta sam bio svedok tome, a i umesao se bogme ) koji ce sladoled, pa taj bi popio momentalni nokaut. I posle da se okrecem dal' me neko juri od tih degena, neka hvala.

special image