• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Privrednu komoru Srbije napustilo 1.870 članova

Izvor Beta

Privrednu komoru Srbije od početka godine, od kada članstvo u tom udruženju privrednika nije obavezno, napustilo je oko 1.870 članova.

Kako su ocenili u PKS-u, to je mali broj, jer komora ima više od 100.000 članova.

Od 1. januara 2013. godine u Srbiji se primenjuje novi Zakon o privrednim komorama po kome članstvo u komorama i plaćanje doprinosa nije obavezno.

U PKS-u su objasnili da je postupak isčlanjenja regulisan statutima komora i traje tri do šest meseci.

U Privrednoj komori Beograda agenciji Beta su kazali da je procenat kompanija koje su se isčlanile iz tog udruženja "zanemarljivo mali" u odnosu na broj aktivnih članica.

"Ne može se govoriti o preciznim brojkama jer se taj broj svakodnevno menja, shodno željama jednog dela kompanija koje su posle primene novog Zakona privrednim komorama odlučile da napuste Komoru, a potom promenile odluku i vratile se", kazala je zamenik generalnog sekretara Privredne komore Beograd Jovana Majstorović.

Kako je objasnila, Zakonom o privrednim komorama propisano je da članovi privrednih komora pristupaju i istupaju iz članstva dostavljanjem pismenog obaveštenja o tome i da se prestanak članstva bliže uređuje statutom komore.

Izmenjenim Statutom Privredne komore Beograda, članstvo može prestati najranije šest meseci od dana podnošenja zahteva za istupanje iz Komore.

Do datuma iščlanjenje obavezno je plaćanje članarine.

Zakon o privrednim komorama usvojila je Skupština Srbije u maju 2009. godine i on pored prestanka obaveznog članstva daje preduzećima mogućnost da sama biraju način kako da se udruže.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image