• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Surčin: Direktor "stručnjak" može i sa srednjom!?

Izvor MONDO/Beta

Beogradska opština Surčin objavila je konkurs za direktora JP za kulturu i sport u kome se od kandidata traži da je "stručnjak u jednoj ili više oblasti u delatnosti tog preduzeća". A to nije jedini "ciljani" oglas.

Konkurs kao konkurs, reklo bi se da jedan od uslova nije bio da je dovoljno da budući direktor ima četvrti stepen stručne spreme (završen četvrti razred srednje škole).

Taj konkurs je objavljen u najnovijem broju lista "Poslovi" zajedno sa još nekoliko oglasa za posao u opštini Surčin, ali se za razliku od ovog u drugim oglasima uslovi su standardi - od kandidata se traži šesti ili sedmi stepen stručne spreme (viša škola ili fakultet).

Direktor sa srednjom nije jedini kadrovski "gaf" Opštine Surčin, u kojoj je na vlasti koalicija Srpske napredne stranke, Ujedinjenih regiona i Socijalističke partije Srbije.

Opština je objavila još jedan, očigledno "ciljani" oglas, za posao u kome traži direktora javnog preduzeća za obavljanje poslova na izgradnji gasovodne mreže i distribucije gasa.

Kao jedan od uslova se navodi da je kandidat završio Elektrotehnički fakultet. Nejasno je zbog čega se za taj posao ne mogu prijaviti, na primer, mašinski inženjeri, kada se već ne traži neko sa diplomom "resornog" Rudarsko-geološkog fakulteta.

Za sva direktorska mesta u javnim preduzećima u opštini Surčin, uz prijavu je potrebno dostaviti četvorogodišnji plan rada preduzeća.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

kiza

Tačno je da ovi visokom spremom znaju bolje da kradu i da ne budu uhvaćeni.Rezultati u poslovanju su isti jer rade po direktivi!

special image