• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Er Srbija" leti od avgusta?

Izvor Tanjug

Realizacija strateškog partnerstva Srbije i aviokompanije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata "Etihad ervejza" je praktično dogovorena.

Ostaje da se dogovor još formalno potvrdi u četvrtak, 1.avgusta, kada će sporazum potpisati prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić i direktor "Etihada" Džejms Hogan, piše "Informer".

Ovo će biti spas za "Jat", koji će nakon potpisivanja sporazuma promeniti ime u "Er Srbija".

Dva nova aviona "erbas", koja će odmah stići, imaće ime i oznake nove kompanije, a ceo dizajn biće predstavljen na potpisivanju sporazuma, rekao je za taj list Siniša Mali, savetnik za ekonomska pitanja potpredsednika Vučića.

Mali je naveo da će na tim avionima leteti osoblje "Etihada", a u međuvremenu, dok ne stigne preostlih osam "erbasova", naši piloti će se obučavati da upravljaju na tim avionima.

On je objasnio da će na čelu "Er Srbije" biti ljudi iz "Etihada", ali da će naša država u nadzornom odboru imati većinu članova - od devet članova pet će biti iz Srbije.

Srbija će u novoj kompaniji imati 51 posto vlasništva, a 49 će pripasti "Etihadu".

U novu kompaniju naša država će uložiti 100 miliona dolara, koliko i "Etihad", koji će odmah dati 40 miliona dolara i dva nova aviona "erbas A 319", a do kraja godine još osam takvih letelica.

Emirati planiraju i da "Er Srbija", s novim letelicama priključenim floti, uvede 14 novih destinacija. S novim destinacijama, avioni kompanije leteće ukupno do 41 grada, rekao je Mali.

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

bre

Strasno! Znaci, radikali su pljunuli i na Aero put, i na JAT i na Jat Ervejz! Pa zar neko 49% moze da menja ime kompanije tek tako? Zlo!

Pedja

@bre Sve komapanije u bivsoj jugi imaju naziv svoje drzave, samo srbija ostala pru jatu, e ne moze ER Srbija i treba da bude ;)

Brada

Jel se zna možda koja cena karata će biti...da li će biti skuplja ili jeftinija za postojeće i dodate destinacije...?

special image