• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stefanović na Koridoru - da vidi gde se troše pare

Izvor MONDO/Agencije

Predsednik Skupštine Srbije obišao je trasu autoputa na Koridoru 10 na jugu zemlje, u dužini od 40 kilometara.

On je primetio da je, možda, neuobičajno da predsednik parlamenta obilazi gradilišta, ali je dodao da je želeo da vidi kako se troše pare građana.

"Možda je neuobičajeno da predsednik Narodne skupštine obilazi radove, ali ja sam želeo da proverim da li se pare građana troše na najbolji način. Takođe sam želeo da vidim hoće li autoput konačno biti završen, jer on dovodi turiste i investitore", rekao je Stefanović i dodao da ranija praksa da se "pet puta otvara neka deonica, a da nije završena, mora biti prekinuta".

"Očekujem da će deo autoputa od Levosoja do granice sa Makedonijom u dužini 21,5 kilometara biti završen do 15. avgusta", rekao je Stefanović.

On je naveo da je zadovoljan kako se ove godine radilo na Koridoru 10 od Grdelice do granice sa Makedonijom, ali da očekuje da naredne godine izgradnja bude još brža.

"Očekujem brži rad, jer je nedopustivo da smo 2012. godine izgradili samo 9,6 kilometara puta. Ove godine biće urađeno oko 40 kilometara i to je četiri puta više, ali i to nije dovoljno. Tražiću od direktora da se naredne godine broj kilometara udvostruči. Moramo da se prestane sa svečanim otvaranjima kada put nije završen", rekao je Stefanović.

Direktor Koridora Srbije Dmitar Đurović rekao je da građani Srbije mogu očekivati da će na Koridoru 10 kompletna deonica autoputa od Grdelice do granice sa Makedonijom biti završena 2015. godine ili 2016. godine.

On je najavio i da će najteža deonica kroz Grdeličku klisuru početi da se radi 19. avgusta kada će početi kopanje prvog većeg tunela kod Predejana.

Radovi na Koridoru 10 od Grdelice do granice sa Makedonijom izvode se na šest deonica. Radovi su u toku od Grabovnice do Grdelice u dužini od 5,6 km, zatim od Grdelice do Caričine Doline 11,8 km, od Caričine Doline do Vladičinog Hana u dužini od 14,3 km.

Izgradnja autoputa od Vladičinog Hana do Donjeg Neradovca u dužini od 26,3 km je takođe u toku. Od Donjeg Neradovca do Levosoja za 16 km urađen je projekat i izvršena je eksproprijacija.

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

bata bane

prosek izgradnje puta i mostova u svetu i evropi je skroz isti , iznosi 3 kilometra za dan. DA LI SHVATATE STA U TEKSTU PISE? A PISE DA JE SRBIJA IZGRADILA 9 KM ZA GODINU DANA PO KOMANDOM MRKONJICA!

PEĐA

Ne zna se ko je stručniji, da l' ovaj bucko il' odlazeći ministar!

AirFrance

Xaxaxa,kolege komentatori imaju smisla za humor,za postovanje.A ovaj nek ne ide,Ana Bakuta se ugojila,kanta joj je veca od koridora deset tako da su tu pare. . .razumete?

special image