• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trećina zaposlenih pije na poslu

Prema istraživanju hrvatskoj portala Moj-posao.net, u poslednjih godinu dana, alkohol je na poslu konzumiralo 35 odsto ispitanika.

Prema istraživanju hrvatskoj portala Moj Posao, u poslednjih godinu dana, alkohol je na poslu konzumiralo 35 odsto ispitanika.

Od toga, 12 odsto muškaraca i šest odsto žena alkohol je na poslu konzumiralo više puta nedeljno.

Veče uoči radnog dana, unazad godinu dana, alkoholna pića konzumiralo je u proseku 69 procenata ispitanih. Znatno više muškaraca, njih odsto, u odnosu na 61 odsto žena konzumiralo je alkoholna pića veče uoči radnog dana.

Medju ispitanicima koji su izjavili da konzumiraju alkoholna pića veče uoči radnog dana, njih nešto više od trećine (36 procenata) čini to redje od jednom mesečno. Nekoliko puta mesečno to čini u proseku 17 odsto ispitanih.
Većina anketiranih, skoro 70 odsto njih izjavilo je da konzumacija alkohola veče pre uopšte ne utiče na njihovu radnu sposobnost dok je manje od trećine ispitanih izjavilo da im ipak malo umanjuje radnu sposobnost.

Od ispitanika koji su izjavili da konzumiraju alkohol za vreme radnog vremena, njih 76 odsto u proseku to čini redje od jednom mesečno (86 odsto žena i 67 procenata muškaraca), a 12 odsto muškaraca i 6 procenata žena pije za vreme radnog vremena više puta nedeljno.

Ispitanici do alkohola dolaze u obližnjim kafićima, na proslavama, ali i kupuju u obližnjim prodavnicama, na poslovnom ručku i donose od kuće.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image