• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Emirati ulažu i u Lađevce, puteve, turizam…

Izvor Tanjug

Ministar građevinarstva i urbanizma, Velimir Ilić, i prvi čovek kompanije Global Capital Advisors Management (GCAM), Arun Ramswaroopji Panchariya, potpisali su danas Memorandum o saradnji.

Memorandumom se predviđa investiranje te firme iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u srpsku infrastrukturu i građevinarstvo.

Sporazum je potpisan u Vladi Srbije u prisustvu premijera Ivice Dačića.

Ilić je rekao novinarima da je reč o ulaganjima kompanije GCAM u projekte kao što su Kargo centar Lađevci, stanogradnja, turizam, autoputevi i agrobiznis.

Te investicije će, kako je objasnio, biti realizovane kroz zajedničko finansiranje putem Fonda u koji će ova kompanija iz Emirata uložiti prvih 10 do 15 miliona evra.

Prema rečima Ilića, najpre će biti izrađene kvalitetne studije i projektna dokumentacija, nakon čega će početi i realizacija projekata.

Arun Panchariya je rekao da će ta kompanija, koja se bavi i investicionim bankarstvom, uložiti mnogo veća sredstva u projekte u Srbiji tokom narednog perioda.

Od 17. februara ove godine, kada je potpisan međudržavni ugovor o saradnji između Srbije i UAE, Ministarstvo građevine je imalo seriju razgovora sa predstavnicima kompanije Global kapital advajzers menadžment u cilju istraživanja mogućnosti za investiranje u oblasti infrastrukture i građevinarstva u Srbiji.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

kv

mozete li nesto sami da napravite,bez zaduzivanja?

pedja

Neka kaze neko nesto sad protiv ove vlade, za nekoliko meseci gomilu investicija su doveli... Naravno jos nema rezultata od njih,ali samo treba sacekati da se ostvare.

special image