• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za odlazak iz Jata ipak (samo) 300 evra po godini

Izvor Beta

Vlada Srbije finansiraće socijalni program za višak zaposlenih u Jat ervejzu sa 300 evra po godini radnog staža, a prijavljivanje za dobrovoljni odlazak je počelo.

"Zaposleni u Jatu će moći da se prijave za dobrovoljan odlazak iz preduzeća od 12. avgusta do 6. septembra, a na raspolaganju im je više opcija, između kojih je i otpremnina u iznosu od 300 evra po godini radnog staža. Svaki radnik će se pojedinačno opredeljivati za sebe najpovoljniju opciju", navelo je Ministarstvo finansija u saopštenju.

Na osnovu iskazanog interesovanja zaposlenih u Jat ervejz za dobrovoljan odlazak iz te kompanije, Minisitarstvo finansija i privrede dostavilo je rukovodstvu kompanije uputstvo za sprovođenje socijalnog programa.

"Usvajanje socijalnog programa je u skladu sa Programom za rešavanje viška zaposlenih u procesu racionalizacije, restrukturiranja i pripreme za privatizaciju, koji je Vlada Srbije usvojila odlukom, i Ugovorom o strateškom partnerstvu koji je sa nacionalnom kompanijom iz Ujedinjenih arapskih emirata Etihad ervejzom potpisan 1. avgusta ove godine", navodi se u saopštenju.

Nakon prošlonedeljne saglasnosti Vlade Srbije o nabavci deset aviona putem lizinga, sprovođenje socijalnog programa je još jedan korak u cilju primene strateškog partnerstva Etihada i Jata, objasnilo je Minsitarstvo finansija.

Sindikalna organizacija komercijalnih i ekonomsko-pravnih radnika Jata zatražila je u aprilu da se visina stimulativne otpremnine kreće između 450 i 500 evra po godini radnog staža.

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zoran71

A mi što nismo dobili zaostale plate,staž..

Goca

Ma najbolje bi bilo bar hiljadu evrica.

Mm

@Goca Sta bre SAMO 300. Pa ko te pare jos daje, a zna se da u jatu su velike plate plus odabrana lica rade

special image