• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najniži budžetski deficit od početka godine

Izvor Beta

Deficit ukupnog budžeta Srbije u julu je iznosio 2,3 milijarde dinara, što je najmanji mesečni manjak u državnoj kasi od početka ove godine.

Ti podaci, koje je saopštilo Ministarstvo finansija i privrede, pokazuju da su mere za stabilizaciju državnog budžeta dale vidljive rezultate u dva uzastopna meseca.

"Uvođenje stroge finansijske discipline i nulta tolerancija neplaćanja poreza, omogućili su rekordne prihode državnog budžeta u poslednja dva meseca, kada je na republičkom nivou ostvarena najveća naplata PDV-a i akciza od početka godine, ali i visoka naplata doprinosa za obavezno socijalno osiguranje", piše u saopštenju Ministarstva finansija.

U prvih sedam meseci ove godine, ukupan deficit državnog budžeta iznosio je 83,3 milijarde dinara, što je za 26 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine.

Po oceni Ministarstva finansija, ukoliko se nastavi nulta tolerancija neplaćanja poreza koju je uveo ministar finansija Mlađan Dinkić, I striktnim sprovođenjem ostalih stabilizacionih mera, realno je očekivati da će do kraja ove godine biti ostvareni veći prihodibudžeta u odnosu na plan.

Kako se dodaje, veći budžetski prihodi omogućiće da manjak u državnoj kasi bude znatno niži u odnosu na projekciju iz rebalansa (198,9 milijardi dinara).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image