• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jugoremedija izdata u zakup Unio mediku

Izvor Beta

Zrenjaninska fabrika lekova Jugoremedija u stečaju izdata je na današnjem javnom nadmetanju u zakup novosadskoj firmi Union medik.

Vlasnik i direktor Union medika Milan Selaković bio je jedini ponuđač i prihvatio je mesečnu cenu zakupa od 50.000 evra, plus PDV, koju je odredio stečajni upravnik Jugoremedije Radovan Savić.

Oglas za davanje u zakup Jugoremedije objavljen je 1. avgusta, a za učešće na nadmetanju bio je potreban depozit od pet miliona dinara.

Uslov da su zainteresovani zakupci najmanje godinu dana registrovani za proizvodnju lekova ispunio je samo Union medik, a potpisivanje ugovora o zakupu će biti naredne nedelje.

Savić je novinarima rekao da će ugovor o zakupu biti oročen do okončanja stečajnog postupka ili do primene plana reorganizacije Jugoremedije, koji je podnet pre petnaestak dana.

On je ocenio da su za ponovno pokretanje proizvodnje u Jugoremediji potrebna značajna sredstva i da će priprema trajati tri meseca.

Negirao je da su izgubljene sve licence za proizvodnju lekova koje je imala Jugoremedija.

"Izgubljene su licence za neke proizvode, kao što su lek 'trental' i 'laseks'. Suština je da je od velike palete proizvoda ove fabrike izgubljena mogućnost za proizvodnju tek tri, četiri leka. Važno je da zakupac dobije dozvolu za pokretanje proizvodnje i onda će sve ići mnogo lakše", rekao je Savić.

Novi zakupac Jugoremedije Milan Selaković nije hteo novinarima da govori o planovima svoje firme.

Zrenjaninska fabrika je ponuđena u zakup pošto je tehnička saradnja sa slovačkom firmom neuspešno okončana.

Zakup će biti izvor sredstava za dalji postupak stečaja Jugoremedije, ali i prilika za ponovno pokretanje proizvodnje i nova upošljavanja.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image