• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bujanovac može ostati bez struje, a zatrpan smećem

Izvor Beta

Bujanovcu preti obustava u snabdevanju vodom i prestanak odnošenja smeća jer je blokiran račun lokalnog komunalnog preduzeća, upozorila je danas bujanovačka opština.

"Građani Bujanovca za koji dan će ostati bez vode, prestaće iznošenje smeća i sahrane pokojnika. JKP Komunalac je pred kolapsom jer mu je država zbog duga od 63 miliona blokirala račun", ukazala je opštinska vlast.

Kako je navedeno, jedini izlaz iz alarmantne situacije je hitan dogovor lokalne samouprave i predstavnika Ministarstva finansija.

Predsednik opštine Nagip Arifi smatra da država nije fer prema toj lokalnoj samoupravi.

"Tri četiri-godine ona (država) je tolerisala prethodnu lokalnu vlast, a sada nama ispostavila račun čak i za onaj deo duga Komesarijata za izbegla i raseljena lica", rekao je Nagip Arifi.

On je istakao da je opština Bujanovac bila spremna da prihvati reprogram duga na 24 meseca bez kamate, ali da je takvu ponudu odbilo  Ministarstvo finansija.

Direktor preduzeća Komunalac iz Bujanovca Ragmi Ramizi rekao je da radnici ne primaju plate, da su rezerve hlora, energenata i rezervnih delova na izmaku i da službene potrebe radnici obavljaju privatnim automobilima.

"Apsolutno su nam vezane ruke. Danas 180 radnika Komunalca ispaštaju postupke mog prethodnika koji tri i po godine nije plaćao poreze i doprinose, struju i druge obaveze", rekao je Ramizi.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

građanin Bujanovca

I treba da se blokira. Krajnje je vreme da se prestane sa mahinacijana i zloupotreba poiozaja a da se odgovornos za te postupke pravda cinjenicom da je poslovanje ovog preduzeca od vitalnog znacaja. Dosta sa izgovorima, stop pljackanju. Gde je odgovornost direktora? Podrska Poreskoj upravi!

special image